Nieuws

Gemeente Borne trapt op rem bij miljoenenproject 't Wooldrik: "Offerte aannemer roept veel vragen op"

Beeld van project 't Wooldrik in Borne
Beeld van project 't Wooldrik in Borne © Videostill YouTube
Een week nadat de architect het definitieve ontwerp van sportcomplex annex kindcentrum 't Wooldrik in Borne presenteerde aan de gemeenteraad, trapt het gemeentebestuur op de rem. De definitieve offerte van de aannemer roept zoveel vragen op dat meer onderzoek nodig is, meldt de gemeente. Dat besluit komt aan de vooravond van een besloten raadsbijeenkomst over het project.
De verwachting is dat de raad vanavond bijpraat wordt over de stand van zaken. Naar buiten toe doet verantwoordelijk wethouder David Vermorken geen uitspraken over de kosten van het project.
Vorige week, bij de presentatie van het definitieve ontwerp, gaf Vermorken aan niks over de kosten te kunnen zeggen, omdat de gemeente nog in onderhandeling was met de aannemer. En als de wethouder daar uitspraken over zou doen, werd de onderhandelingspositie van de gemeente verzwakt.

Definitieve offerte

Een week later wordt duidelijk dat de gemeente de definitieve offerte van de aannemer binnen heeft, maar groen licht is er allerminst, blijkt uit een persverklaring van de gemeente. "Deze offerte heeft veel vragen opgeleverd", stelt de gemeente in het bericht dat aan het eind van de middag werd verstuurd.
"De verschillende vraagstukken die uit de offerte voortkomen worden momenteel nader onderzocht. Dit vraagt helaas meer tijd dan voorzien. Binnenkort verwacht de gemeente over dit project meer duidelijkheid te kunnen geven."

Besloten raadsbijeenkomst

Volgens een woordvoerster van de gemeente gaat de besloten raadsbijeenkomst vanavond vooralsnog wel door. Of het besluit van het college gevolgen heeft voor het moment waarop de bouw moet beginnen, kon zij niet zeggen. Bouwwerkzaamheden zouden in februari moeten beginnen.
Wat het project uiteindelijk gaat kosten, blijft voorlopig onduidelijk, lijkt de mededeling van het gemeentebestuur van vandaag te impliceren. De kosten werden in een eerder stadium rond de 23 miljoen euro geschat. Dat bedrag ligt intussen waarschijnlijk een stuk hoger, mede ingegeven door stijgende materiaalkosten.

YouTube

Op YouTube is al wel een video te vinden die inwoners van Borne laat zien hoe het gebouw er, na de oplevering in de zomer van 2024 uit moet gaan zien.

Reactie schoolbestuur

Stichting Brigantijn, de scholenkoepel die gebruik gaat maken van de school die in 't Wooldrik wordt ondergebracht, reageert bij monde van bestuurvoorszitter Ralf Dwars. "Wij volgen de situatie nauwlettend", zegt Dwars, die zich in een eerder stadium kritisch uitliet over de gang van zaken rond 't Wooldrik. Het project is al meerdere keren vertraagd.
"Wij zitten er constructief in", meldt Dwars. "We hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.