nieuws

Vooralsnog tevredenheid over geluidssterkte Megabase in Zwolle

Megabase Outdoor in Zwolle
Megabase Outdoor in Zwolle
Ingrid Petiet van het Comité Herrie uit de Stad in Zwolle is vooralsnog tevreden over het verloop van het dancefestival Megabase in park De Wezenlanden. Even na acht uur zaterdagavond meldt zij dat de geluidsoverlast van het Zwolse festival een stuk minder is na de door de rechter opgelegde verlaging van de geluidssterkte.
Volgens dagblad De Stentor heeft het lagere volume ook niet tot ontevreden gezichten op het festivalterrein zelf geleid. Dat was in eerste instantie een vrees van de organisatie. Organisator John Althoff laat aan de krant weten dat op het terrein iedereen blij is en dat het geluidsniveau wat hem betreft niet te laag is.

Van 95 naar 90 decibel

Buurtbewoners die zich hebben verenigd in de groepering Herrie uit de Stad stapten onlangs naar de rechter. Ze vochten de vergunning aan over de geluidsnormen die door de gemeente Zwolle was afgegeven. De rechter ging mee in het protest van buurtbewoners over geluidsoverlast en bepaalde dat het geluidsniveau van de bassen op de gevels van de omliggende woningen tijdens het festival niet harder mogen klinken dan 90 decibel. In de vergunning was dat vastgelegd op 95 decibel.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.