Nieuws

112 nieuws: Man met tienduizenden euro's cash bij de grens gepakt | Ongeluk op A28 bij Zwolle

Voor de tweede keer in korte tijd mist een automobilist de rotonde aan de Zwolseweg in Balkbrug.
Voor de tweede keer in korte tijd mist een automobilist de rotonde aan de Zwolseweg in Balkbrug. © Harm Meter
In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

18.25 uur | Geen treinen tussen Almelo en Hengelo

Vanwege een aanrijding op het spoor bij station Almelo de Riet, rijden er tot vanavond negen uur geen treinen. Voor gestrande reizigers staan bussen klaar.
Treinverkeer tussen Almelo en Hengelo tot 21 uur gestremd
Treinverkeer tussen Almelo en Hengelo tot 21 uur gestremd © News United / Patrick Weegink

15.15 uur | File op A28 bij Zwolle door ongeval

Door een ongeluk tussen meerdere voertuigen op de A28 tussen Wezep en Zwolle staat er vanmiddag een kilometerslange file. Bij het ongeluk waren twee vrachtwagens betrokken, een van deze raakte dermate beschadigd dat de truck weggesleept moest worden. De rechterrijstrook is vanwege de aanrijding dicht.
Ongeluk op A28
Ongeluk op A28 © News United / Luciano de Graaf

14.15 uur | Man met flinke som cash gepakt bij Duitse grens

De Duitse politie heeft vlak over de grens bij Gildehaus in de nacht van maandag op dinsdag bij een controle een man opgepakt die 31.000 euro aan contanten bij zich had. Bij de controle ontkenden de bestuurder en passagier, die vanuit Nederland naar Duitsland reden, aanvankelijk verboden middelen, wapens of een bedrag groter dan 10.000 euro bij zich te hebben.
Bij de fouillering bleek de 29-jarige Azerbeidzjaanse passagier in de voering van zijn jas de pakken biljetten te hebben verstopt. Bij de 35-jarige bestuurder is een kleine hoeveelheid drugs gevonden.
Op verdenking van witwassen is het geld in beslag genomen en is er een onderzoek gestart naar de Azerbeidzjaan.

11.00 uur | Spuitcabine vat vlam in Hengelo

Bij een bedrijf in Hengelo is vanmorgen brand uitgebroken in een spuitcabine. Dat meldt Brandweer Twente. Eenheden uit Hengelo en Borne zijn uitgerukt om de brand te blussen bij het bedrijf aan de Slachthuisweg. Er bleek een auto in brand te zijn gevlogen. Het vuur zat onder meer in de afzuiginstallatie van de cabine. De brandweer meldt dat, vanwege de complexiteit van het pand, de nabluswerkzaamheden nog 'geruime tijd' gaan duren.
Brand uitgebroken in spuitcabine van bedrijf in Hengelo
Brand uitgebroken in spuitcabine van bedrijf in Hengelo © NewsUnited

07.00 uur | Gewonde bij rotonde

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd is een automobilist gewond geraakt op de rotonde aan de Zwolseweg in Balkbrug. Nadat zaterdag een automobilist al rechtdoor schoot over de rotonde, gebeurde het vanmorgen in alle vroegte weer. Een automobilist schoot rond vijf uur vanmorgen rechtdoor en botste op een boom. De bestuurder raakte gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.
Woensdag gebeurde op exact dezelfde plek ook al een eenzijdig ongeluk. Ook toen leek het erop dat een automobilist de rotonde had 'gemist'. Ook zijn auto schoot rechtdoor en botste op een bord. De politie onderzoekt de oorzaak van beide ongevallen.
Auto vliegt over rotonde in Balkbrug en ramt boom

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.