Nieuws

Bergentheim geeft benefietconcert voor Roemenië: ''Het is hard nodig''

De Hoeksteen in Bergentheim
De Hoeksteen in Bergentheim © Roemenië comité Bergentheim
Het Roemenië Comité Bergentheim geeft op 10 februari een groots Benefietconcert voor Roemenië. De opbrengst moet ten goede komen aan een broodproject en voor zorgvoorzieningen van 4 dorpjes in Roemenië waar het comité al meer dan 25 jaar contact mee heeft.
Organisator Jan Jans komt zelf al 15 jaar in Roemenië. ‘’Je moet het een keer gezien hebben, dat zo’n achterstand in Europa nog mogelijk is’’, zegt Jans. Wel ziet hij enige verbetering: ‘’Dat kun je goed zien, maar hulp is alsnog hard nodig.’’
De inwoners van de Roemeense dorpen, komen niet alleen uit Roemenië zelf, maar ook uit Hongarije. Van de opbrengst worden onder andere rollators, verbandmiddelen en andere zorgmaterialen aangeschaft.

Broodproject

Ook gaat er geld naar het broodproject, wat volgens Jans op een bijzondere manier is ontstaan. ‘Wij sliepen altijd bij een onderwijzeres van school. Ze smeerde iedere ochtend ontzettend veel brood, voor kinderen die in de ochtend niet kunnen ontbijten. Nu hebben wij daar een bakkerij die wij ondersteunen, die regelt dat de mensen iedere week twee broden kunnen ophalen’’, zegt Jans.

Grote opkomst

Het Roemenië Comité Bergentheim zit niet stil, vorig jaar haalden ze met een oudijzercontainer ruim 6.700 euro op. Ook tijdens de benefiet hopen ze veel geld op te halen. ‘’We vermoeden dat er zeker wel 300 tot 400 mensen op af komen’’, aldus Jans.
Tijdens het benefietconcert zijn er onder andere optredens van het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor en Zangvereniging Looft Den Heer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.