Nieuws

Tweede aanhouding in zaak van om leven gebrachte Jihad Jafo

Er is een tweede aanhouding verricht in de 'zaak Jihad Jafo'
Er is een tweede aanhouding verricht in de 'zaak Jihad Jafo' © Politie Oost Nederland
Er is een tweede aanhouding verricht in de zaak van de om het leven gebrachte Jihad Jafo. Vanochtend is een 57-jarige man uit Gronau gearresteerd. Hij wordt net als de al eerder ingerekende Hamid S. uit Den Ham verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jafo.
De politie maakte eerder vanmiddag bekend dat de man uit Gronau is aangehouden "op grond van de onderzoeksresultaten".
In deze zaak verrichtte het rechercheteam Vlinder uitgebreid sporenonderzoek in de woning van Hamid S. (46) uit Den Ham en zijn halal-winkeltje in Hoogeveen.
Ook werd sporenonderzoek verricht in een bedrijfspand aan de Josinkstraat in Enschede. Daarbij ging het om een zogeheten luminolonderzoek, waarbij werd gezocht naar bloedsporen. De politie benadrukte daarbij overigens dat de eigenaar van dit bedrijfspand - van waaruit vroeger werd gehandeld in mediterrane levensmiddelen - niet wordt verdacht van strafbare feiten.

Lijk verzwaard

Nadat Jihad Jafo maandenlang werd vermist, werd zijn lichaam teruggevonden in het kanaal ter hoogte van Bruchterveld, in de buurt van Den Ham. Het lijk was gewikkeld in tapijt en plastic en verzwaard met een zeventien kilo zwaar statief van een brandblusser.
Gezien de manier waarop het stoffelijk overschot was gedumpt, ging de politie ervan uit dat dit het werk was van meerdere personen. Daarom werd al rekening mee gehouden dat er meer aanhoudingen zouden volgen.
En ook na de tweede aanhouding sluit de politie nieuwe arrestaties niet uit, zo laat Chantal Westerhoff, woordvoerster van het rechercheteam Vlinder, weten.

Drugsachtergrond

Hamid S. en Jafo zijn beiden van Syrische afkomst. Van Jafo is bekend dat hij zich in het verleden bezighield met drugstransporten. De politie meldde ten tijde van zijn vermissing al dat er mogelijk een verband bestaat met zijn drugsachtergrond.
Hamid S. zit in zogenoemde beperkingen. Wat inhoudt dat hij behalve met zijn raadsman geen enkel contact met de buitenwereld mag hebben. De raadsman laat weten dat hij om die reden geen mededelingen mag doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.