Nieuws

Vollenhove werkt met trots aan corsowagen voor Zuiderzeemuseum: "Een grote eer"

André Groeneveld van het Zuiderzeemuseum voor het geraamte van de Venose vissersbotter
André Groeneveld van het Zuiderzeemuseum voor het geraamte van de Venose vissersbotter © RTV OOST / Bart Kieft
Een Venose vissersbotter aangekleed met dahlia's krijgt komend voorjaar een plek in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het museum viert het 75-jarig bestaan en vindt dat het Corso Vollenhove een prominente plaats in een jubileumexpositie verdient. "Wij zijn bijzonder onder de indruk van de grootsheid en de saamhorigheid bij het Corso Vollenhove", zegt André Groeneveld, conservator van het Zuiderzeemuseum.
Trots en vereerd voelen de verenigde corsobouwers in Vollenhove (vroeger Veno genoemd) zich door de uitverkiezing. Voorzitter Han Knol van de Vollenhoofse VVVV: "Dit is helemaal geweldig voor dit voormalige Zuiderzeestadje. Er zijn al meerdere woningen uit Vollenhove in het Zuiderzeemuseum en daar hebben wij de eer om onze corsowagen met de vissersbotter tussen te plaatsen."
Vollenhove werkt met trots aan corsowagen voor Zuiderzeemuseum: "Een grote eer"

Rivaliteit geparkeerd

Opvallend is dat alle corsoverenigingen uit Vollenhove eensgezind aan het project werken. De gezonde rivaliteit in corsotijd is voor even geparkeerd. Han Knol: "We zijn met zijn allen een prachtige samenwerking aangegaan. En het is heel bijzonder dat we nu al vanaf 7 januari aan deze wagen werken. Normaal gaan we pas vanaf mei aan de slag."
Volgens Knol liggen er nog wel wat uitdagingen voordat de bijzondere corsowagen daadwerkelijk in Enkhuizen zal staan. "Het transport bijvoorbeeld. Over de weg of over het water? En omdat het geen zomer is hebben we geen echte dahlia's. Daarom hebben we 60.000 kunstdahlia's besteld. Het wordt een leuke uitdaging om die er allemaal op te krijgen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.