Nieuws

Zoveel kans maakt man die geld terug wil na ritje naar nepadvertentie

Deze man kon wel lachen om de grap
Deze man kon wel lachen om de grap © GS Media
De kans is klein dat carnavalsvereniging De Turftrappers moet betalen voor de grap die ze afgelopen weekend uithaalden. Dat zegt Ronald William Hoevers van Hoevers Advocaten. De carnavalsvereniging uit Slagharen bood 'gratis brandhout' aan, maar wie langskwam, kreeg een luciferdoosje. Een inwoner van Meppel kon er niet om lachen en wil dat zijn reiskosten worden vergoed.
Door: Nout Peper
"Als je zo'n advertentie ziet, moet je je achter je oren krabben", zegt civiel recht advocaat Ronald William Hoevers. "Je moet toch beseffen dat sommige dingen nou eenmaal niet gratis zijn."

Niet goed bezig

De Facebookadvertentie was geplaatst door het niet-bestaande bedrijf Handelsonderneming De Zwaluw. Strekking van de advertentie: wij zijn nét begonnen en willen uitpakken met een speciale actie. Gratis brandhout, kom maar halen.
Hoewel bedrijven vaker speciale openingsacties houden, maakt dat volgens Hoevers geen verschil. "Er is een onderzoeksplicht bij degene die op zo'n advertentie afgaat. Dit gaat om een dure brandstof; iets dat nu van hoge waarde is. Dan ben je niet goed bezig als je met je aanhanger een grote afstand aflegt. Dan kun je op je klompen aanvoelen dat het nep is."

529 euro

Marcel Hogenberg reed samen met een kennis vanuit het Friese Blesdijke naar Slagharen. Een rit van 128 kilometer, zo staat op de factuur die hij opstuurde. Verschuldigde bedrag: 529 euro.
De factuur (529 euro) is opgebouwd uit een kilometervergoeding (2.48 euro x 128 kilometer), de huur van een trailer (45 euro) en een uurtarief voor werknemers (25 euro per uur keer 3).
Eenmaal in Slagharen werd hij begroet door leden van de carnavalsvereniging die hem lucifers gaven. "Wij zeiden: hier zitten gevolgen aan vast", zegt Hogenberg. "Ze vonden het belachelijk, lachten wat en zeiden dat we moesten doorrijden."
Hogenberg denkt wél dat hij een goede zaak heeft. "Er stond dat het hout zou worden opgeladen, dat doe je met een machine en niet met de hand." Hij voorspelt dat het lachen ze snel zal vergaan. "Ik ken al zeven mensen die stappen overwegen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.