nieuws

Boosheid en frustratie bij ondernemers Hengelo na kraak tientallen trucks

Boos en gefrustreerd zijn ze, ondernemers van het bedrijventerrein Twentekanaal in Hengelo. Afgelopen weekeinde werden 31 vrachtwagens in het gebied opengebroken en leeggeroofd.
"Eén grote rooftocht, een plundering", zegt ondernemer Michel Morssinkhof van Morssinkhof Beton. "Het is natuurlijk vaker gebeurd, maar het is toch weer schrikken. Wij als ondernemers hebben veel schade en wat levert het de boeven op? Eigenlijk helemaal niks, dat maakt de frustratie zo groot."

Ondernemers lopen achter de feiten aan

De ondernemers op het bedrijventerrein hebben inmiddels maatregelen genomen om de kraken tegen te gaan. "Maar je loopt als ondernemer achter de feiten aan", zegt Sietske Smit van de ondernemersvereniging BIT. Volgens Smit zullen dit soort kraken nooit stoppen, "maar we doen ons best om het zoveel mogelijk tegen te gaan." Dat gebeurt door het plaatsen van camera's bij bedrijven, informatie uitwisselen en goed samenwerken met de politie. "Maar boeven zijn slim. Als wij met een oplossing komen, gaan boeven daar weer overheen. Maar niks doen is geen optie."
Daarom wordt er op dit moment ook gewerkt aan een verzamelplaats voor vrachtwagens achter hoge hekken. Dat moet gaan gebeuren bij CTT aan de Toermalijnstraat. "Dat is een deel van de oplossing", aldus Smit. "We moeten vooral alert blijven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.