Nieuws

Weer gaat het mis bij Overijsselse veehouder: opnieuw dieren in beslag genomen

Bij een veehouder in Overijssel zijn dieren in beslag genomen.
Bij een veehouder in Overijssel zijn dieren in beslag genomen. © NVWA
Bij een veehouder in Overijssel zijn gisteren 150 dieren in beslag genomen vanwege. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat om runderen, schapen, geiten, paarden, konijnen, duiven, eenden en kippen. De dieren verkeerden in slechte leefomstandigheden. Tegen de veehouder is een strafrechtelijk onderzoek gestart. Het is niet de eerste keer dat deze veehouder in de fout gaat.
De politie en de NVWA kwamen bij de Overijsselse veehouder terecht na een melding. Bij de veehouder, van wie niet wordt gezegd uit welke plaats hij komt, werden vieze drinkbakken, vervuilde stallen en dieren met gezondheidsproblemen aangetroffen.
Sommige dieren stonden in een dikke laag mest. Alle dieren zijn meegenomen naar een geschikte opvangplek. Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat het mis gaat bij de veehouder. In 2022 namen de NVWA en de politie ook dieren in beslag bij dezelfde man. De zaak ligt nu bij het openbaar ministerie. Het OM bepaalt hoe het nu verder gaat, of de veehouder wordt vervolgd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.