Nieuws

112 nieuws: Politie rukt uit na melding over steekincident in Zwolle

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van vrijdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.15 uur | Steekincident in Zwolle

De politie is vanavond uitgerukt naar de Philosofenallee in Zwolle vanwege de melding van een steekincident. Wat er is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. Politie stopte met enkele auto's bij een tankstation. Daar was ook een ambulance. Duidelijk is dat de politie heeft gesproken met een man bij het tankstation. De man stond bij een auto. Het is niet duidelijk of hij slachtoffer is van het steekincident.
Politie is uitgerukt na een melding van een steekincident in Zwolle
Politie is uitgerukt na een melding van een steekincident in Zwolle © NewsUnited

15.20 uur | Man duwt meisje van fiets in Enschede

Een meisje is vrijdagmiddag in Enschede van de fiets geduwd en daarbij behoorlijk gewond geraakt. Dit gebeurde omstreeks kwart voor drie op de Molenstraat in Enschede. Het gewonde meisje is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De dader zat volgens getuigen als bijrijder in een auto. Hij stapte uit om het meisje vervolgens tegen de grond te duwen. De politie neemt het incident hoog op en is een onderzoek gestart. De politie is op zoek naar mensen die wat hebben gezien en mogelijk camerabeelden hebben.
Meisje gewond na duw van fiets
Meisje gewond na duw van fiets © Dennis Bakker/News United

14.45 uur | Scooterrijder gewond bij aanrijding in Kampen

Op de kruising van de Noordweg en Siriusweg in Kampen kwam vanmiddag een scooter hard in botsing met een auto. De bestuurder van de scooter raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de auto mankeert niets. Beide voertuigen hebben aanzienlijke schade. De straat is afgesloten voor verkeer in verband met een onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Aanrijding tussen scooter en auto in Kampen
Aanrijding tussen scooter en auto in Kampen © Herman van Oost

14.30 uur | Agente betrapt fraudeur

Een agente die net klaar was met haar dienst spotte gisteravond een fraudeur in Nijverdal. De man stond bij een pinautomaat met een capuchon en mondkapje op. Die opzichtige vermomming deed meteen alle alarmbellen rinkelen.
Hij is even later samen met andere man aangehouden. Ze hadden een grote som geld op zak en twee bankpassen die niet op hun naam stonden. Lees hier meer.
Politie speurt met man en macht naar vermist meisje in Rijssen
Politie speurt met man en macht naar vermist meisje in Rijssen © Unsplash / Maxim Hopman

13.30 uur | Ook inval in woning

De politie is een woning binnengevallen aan de Putterstraat in Enschede. Of die actie te maken heeft met de inval bij het metaalrecyclebedrijf, is niet bekend. Een politiewoordvoerder wil daar pas maandag meer over zeggen.
Lees hier meer over de invallen in Enschede.

05:00 uur | Grote politieactie in haven Enschede

De politie is vanmorgen rond vijf uur een metaalrecyclingbedrijf binnengevallen aan de Binnenhaven in Enschede: Metaal Recycling Twente.
Volgens getuigen gebeurde dit met onder andere een arrestatieteam. De omgeving wordt door de politie in de gaten gehouden. en meerdere voertuigen worden gecontroleerd.
Het bedrijf en de omgeving zijn door de politie afgezet en worden bewaakt. Binnen in het pand en op het terrein wordt onderzoek gedaan. Volgens een woordvoerder van de politie is deze actie ''in het kader van een lopend onderzoek.'' Verdere details kunnen nog niet worden gedeeld.
Politieactie bij Metaal Recycling Twente
Politieactie bij Metaal Recycling Twente © Dennis Bakker

04:00 uur | Autobrand in Glanerbrug

Rond 04:00 werden de hulpdiensten opgeroepen voor een autobrand aan de Ekersdijk in Glanerbrug. Er bleek een auto volledig in brand te staan, en een omliggende woning en garage hadden inmiddels ook schade opgelopen. Inmiddels is de brand geblust. De politie doet verder onderzoek.
Vorige week stond er iets verderop ook een auto in brand op de Heidevlinder. Het is de derde autobrand in korte tijd in Enschede.
Autobrand aan de Ekersdijk in Glanerbrug

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.