Nieuws

Stadsbuurtbus Kampen doet niet mee aan stakingen: ‘’Passagiers zijn van harte welkom’’

Stadsbus Kampen
Stadsbus Kampen © Stadsbus Kampen
Hoewel het streekvervoer in vrijwel heel Nederland komende week plat ligt, rijdt lijn 510 van de Stadsbuurtbus Kampen gewoon. "Tijdens de staking zijn wij één van de weinige buslijnen die wel als vertrouwd rijdt", zegt voorzitter Roy Dekker van Stichting Stadsbuurtbus Kampen.
Van volgende week maandag tot en met vrijdag staakt het streekvervoer in heel Nederland, maakten de vakbonden CNV en FNV bekend. Hoewel lijn 510 dus wél rijdt, geldt dat niet voor Stadsbuslijn 11 en de trein tussen Kampen en Zwolle.
“Het is voor onze reizigers van groot belang om te weten dat wij de gewone dienstregeling rijden tijdens deze staking", zegt Dekker over lijn 510. "Ook passagiers van andere buslijnen en van de trein tussen Kampen en Zwolle zijn van harte welkom.” Reizen kan bij de Stadsbuurtbus met de OV-chipkaart of door per pin een los kaartje te kopen.
Stichting Stadsbuurtbus Kampen is begin 2022 opgericht. De bus rijdt 6 dagen per week, 2x per uur. De ritten vertrekken vanaf station Kampen Zuid en komen hier ook weer terug.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.