Betaald voetbal

FC Groningen ontslaat technisch directeur Mark-Jan Fledderus

Mark-Jan Fledderus moet vertrekken in het hoge noorden
Mark-Jan Fledderus moet vertrekken in het hoge noorden © ANP
FC Groningen heeft technisch directeur Mark-Jan Fledderus ontslagen. De oud-Heraclied kreeg de afgelopen maanden veel kritiek, onder meer vanwege zijn aankoopbeleid, maar het zijn voornamelijk de sportieve tegenvallende prestaties waardoor Fledderus bij de achterban onder vuur ligt.
Het noodlijdende FC Groningen staat onderaan in de Eredivisie. "Wij zijn continue in gesprek met elkaar om te kijken wat er wel en wat er niet goed gaat", zegt algemeen directeur Wouter Gudde. "Zo ook weer na de afgelopen transferwindow. Voor ons was de conclusie dat er onvoldoende vertrouwen en perspectief is om de samenwerking voort te zetten."

Strijdvaardig

"Alles wat ik bij de club heb gedaan, is maar met één doel geweest: het belang dienen van FC Groningen", reageert Fledderus. "Ik ben een vechter en een knokker en geef nooit op, maar ik begrijp ook dat op een bepaald moment de uitkomst kan zijn dat je uit elkaar gaat. Ik ben altijd strijdvaardig en had nog steeds de ambitie FC Groningen tegen de wind in vooruit te helpen, maar het houdt hier voor mij jammer genoeg op."

Wormuth

Fledderus kreeg de voorbije jaren lof voor zijn verkoopbeleid, maar de aankopen van de voormalige middenvelder van onder meer Heracles, Roda JC en FC Groningen bleken minder succesvol. Ook zijn keuze voor voormalig Heracles-trainer Frank Wormuth pakte afgelopen jaar niet goed uit. Na de eerste seizoenshelft nam Groningen afscheid van de Duitser.
Fledderus noemde het aanstellen van Wormuth een grote inschattingsfout die hij zichzelf enorm aanrekent. Hij schoof assistent Dennis van der Ree (ex-FC Twente) door om het seizoen af te maken, maar met Van der Ree op de bank is Groningen inmiddels naar de laatste plaats in de Eredivisie gezakt.

Heracles

De 40-jarige Fledderus werkte bijna vier jaar als technisch directeur bij FC Groningen. De oud-profvoetballer bekleedde die functie daarvoor bij Heracles Almelo, de club die hij tussen 2008 en 2011 en 2014 en 2017 ook als speler diende.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.