Nieuws

UPDATE: Agenten vallen naast recyclebedrijf ook woning binnen in Enschede

Een kluis uit het recyclebedrijf wordt in beslag genomen
Een kluis uit het recyclebedrijf wordt in beslag genomen © News United
De politie is vanochtend een pand binnengevallen in de haven van Enschede, even later was ook een inval in een woning in de wijk Mekkelholt. De politie wil niet zeggen of er een verband is, maar de invallen kunnen het gevolg zijn van het kraken van een versleutelde berichtendienst die populair is onder criminelen.
De inval bij het recyclebedrijf was rond 05.00 uur, agenten onderzoeken het pand en het bedrijfsterrein. Vanochtend was ook een inval bij een woning aan de Putterstraat in Enschede. Of die actie te maken heeft met de inval bij het metaalrecyclebedrijf, is niet bekend. Een politiewoordvoerder wil daar pas maandag meer over zeggen.

'Arrestatiegolf'

In verschillende delen van het land worden tientallen mensen opgepakt, meldt Het Parool. De krant spreekt van een 'arrestatiegolf' die het gevolg is van het neerhalen van een versleutelde communicatiedienst. Het zou gaan om een dienst die criminelen gebruiken om 'veilig' onderling berichten te delen.
De Politie Oost-Nederland wil niet zeggen of de actie in Enschede hier iets mee te maken heeft. Opvallend is dat een woordvoerder van de Landelijke Eenheid maandag pas meer wil zeggen over het neerhalen van de berichtendienst; dezelfde dag als waarop woordvoerders uit Oost Nederland iets willen zeggen over de invallen vanochtend.
Agenten vallen naast recyclebedrijf ook woning binnen in Enschede
De politie viel vanochtend een huis binnen in de wijk Mekkelholt in Enschede
De politie viel vanochtend een huis binnen in de wijk Mekkelholt in Enschede © News United
Tientallen politiemensen bij inval metaalrecyclingbedrijf in Enschede

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.