Nieuws

Reiziger neemt het liefst de trein op station Gramsbergen

Station Gramsbergen is Overijssels mooiste volgens treinreizigers
Station Gramsbergen is Overijssels mooiste volgens treinreizigers © Gert Stegeman
Treinreizigers hebben grote waardering voor het station Gramsbergen. Ze vinden dat het beste station In Overijssel. Dat komt naar voren uit een onderzoek van NS en ProRail onder 85.000 reizigers. Die zijn gevraagd alle stations in Nederland te waarderen met een rapportcijfer. Gramsbergen krijgt een fraaie acht.
Daarmee haalt Gramsbergen de hoogste notering van alle 36 treinstations in Overijssel. Wat op zich bijzonder is, want jarenlang ging de voorkeur van treinreizigers in Overijssel uit naar het station van Dalfsen. Maar die is zijn nummer 1 positie nu kwijt geraakt. Station Dalfsen blijft wel onverminderd populair en wordt gewaardeerd met een 7,9.
De stations In Overijssel worden gemiddeld gewaardeerd met een 7,3. Liefst 31 van de 36 stations in Overijssel krijgen een rapportcijfer hoger dan een 7 en niet één scoort een onvoldoende. Vroomshoop is de slechtste leerling van de klas en staat met een 6,4 onderaan in de waarderingsranglijst. Maar Vroomshoop is zich aan het verbeteren. In 2020 kreeg het station nog een 6 en dit jaar weet het de 6,4 van vorig jaar vast te houden.
Station Gramsbergen
Op de nationale ranglijst eindigt Gramsbergen als enige Overijsselse station met een 7e plaats in de top tien.

Limburg heeft mooiste stations

De mooiste stations van ons land zijn trouwens te vinden op de Heuvellandlijn in Zuid-Limburg. Station Klimmen-Ransdaal is het meest gewaardeerde station van Nederland. Het station kreeg van het publiek een 8,3.
Uit de Stationsbelevingsmonitor blijkt volgens de NS dat reizigers Klimmen-Ransdaal waarderen om de mooie ligging in het heuvelachtige landschap en vanwege het monumentale stationsgebouw uit 1913. In dat gebouw zit een eetgelegenheid met een terras op het perron.
Op de Heuvellandlijn, waar treinen van de regionale vervoerder Arriva rijden, zijn ook de nummers twee en drie van de ranglijst te vinden. Station Schin op Geul kreeg een 8,2 en station Valkenburg werd beoordeeld met een 8,1.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.