nieuws

OM eist twee jaar jeugddetentie voor jongen die straatmuzikant in Zwolle doodstak

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle
Het Openbaar Ministerie eist twee jaar jeugddetentie en drie jaar jeugd-tbs tegen de 17-jarige die verdacht wordt van het doodsteken van een straatmuzikant in Zwolle, eind vorig jaar.
Dat heeft de advocaat van de familie bekendgemaakt. De zaak tegen de 17-jarige verdachte uit Zwolle werd vandaag achter gesloten deuren afgehandeld. Alleen de verdachte, zijn advocaat, medewerkers van jeugdzorg en de nabestaanden van het 54-jarige slachtoffer mochten in de zaal aanwezig zijn. De nabestaanden zaten bovendien op de beveiligde publieke tribune.
De 17-jarige Zwollenaar zou straatmuzikant Zdravko Vazov op 2 december vorig jaar met bijna 30 messteken om het leven gebracht hebben. Wat de oorzaak van de geweldsexplosie was is niet duidelijk. De jongen was volgens gedragsdeskundigen op dat moment sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Omdat de zaak achter gesloten deuren werd behandeld doet het Openbaar Ministerie verder geen mededelingen. De rechtbank geeft over twee weken meer uitleg in het vonnis.
De dood van de muzikant veroorzaakte veel commotie. Er werden verschillende hulpacties opgestart om de begrafenis van de man in zijn thuisland Bulgarije mogelijk te maken. Ook werd er geld ingezameld voor het levensonderhoud van de familie van het slachtoffer.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.