nieuws

'Speeltuinstad' Deventer dreigt speeltuinverenigingen te verliezen

De Deventer speeltuinverenigingen worden bedreigd door bezuinigingen. Volgens de Bond van Speeltuinverenigingen in de stad blijven er daardoor nog maar één of twee grote speeltuinen in Deventer over.
Deventer kent een rijke traditie van speeltuinverenigingen met grote en goed onderhouden speeltuinen. Maar penningmeester Bram Emens van het speeltuinverbond ziet de toekomst somber in als een bezuiniging van 90.000 euro voor de verenigingen wordt doorgezet. "Je kunt wel bezuinigen, maar niet ineens zo veel. Dat kost het grootste deel van de speeltuinverenigingen de kop."

"We gaan 30 jaar achteruit"

Deventer heeft nu nog 9 speeltuinverenigingen. Dat waren er in het verleden nog veel meer. "Maar met deze bezuiniging gaan we echt 30 jaar terug in de tijd. We breken de speeltuinverenigingen af en de maatschappij krijgt dat op andere manier terug. Namelijk door veel schade aan speeltoestellen. En die moet ook weer betaald worden door de gemeenschap." Emens, zelf raadslid voor Deventer Belang, hoopt dat de Deventer gemeenteraad de bezuiniging van 90.000 euro afschiet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.