Betaald voetbal

FC Twente tegen zwalkend FC Groningen, GA Eagles kan in Deventer goede cijfers overleggen tegen NEC

Vorig seizoen dolf GA Eagles in eigen huis het onderspit tegen NEC
Vorig seizoen dolf GA Eagles in eigen huis het onderspit tegen NEC © Orange Pictures
Er staat dit weekend weer een volledige speelronde op het programma voor de Overijsselse clubs in het betaald voetbal. Van de duels van FC Twente, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles hebben we andermaal de leukste feiten en cijfers verzameld.

FC Groningen - FC Twente

FC Twente is ongeslagen tegen FC Groningen in de competitie sinds de laatste promotie van de Tukkers in 2019, Twente won vier keer en drie keer werd het gelijk. Vijf van de laatste acht edities van FC Groningen – FC Twente in de Eredivisie eindigden gelijk (1 zege Groningen, 2 zeges Twente), waaronder de laatste twee ontmoetingen in Groningen.
FC Groningen, waar technisch directeur Mark Jan Fledderus vrijdag de laan werd uitgestuurd, zit in een belabberde fase en is inmiddels hekkensluiter. De club verloor de laatste zeven Eredivisiewedstrijden, een evenaring van het clubrecord dat afgelopen jaar werd neergezet; een nederlaag tegen FC Twente zou een nieuw negatief clubrecord betekenen.
Aftrap: zondag 16.45 uur
Vorig seizoen redde Manfred Ugalde in Groningen een punt voor FC Twente
Vorig seizoen redde Manfred Ugalde in Groningen een punt voor FC Twente © Orange Pictures

GA Eagles - NEC

Go Ahead Eagles verloor thuis maar één van de laatste achttien duels met N.E.C. in alle competities, maar dit was wel de meest recente editie in Deventer: 0-2 in december 2021. In de overige zeventien thuiswedstrijden won Go Ahead tien keer en speelde het zeven maal gelijk.
Go Ahead Eagles ging pas één duel onderuit tegen een ploeg die voor aanvang van deze speelronde in het rechterrijtje stond dit Eredivisieseizoen, alleen van FC Groningen werd eerder met 1-0 verloren.
Aftrap: zondag 14.30 uur

Heracles Almelo - Jong FC Utrecht

Heracles Almelo won de eerste twee Keuken Kampioen Divisie-duels met beloftenploegen dit seizoen (tegen Jong FC Utrecht en Jong PSV), maar wist de laatste twee wedstrijden niet te winnen. Tegen Jong Ajax ging de formatie van John Lammers onderuit en tegen Jong AZ werd gelijkgespeeld.
Ondanks vijftig doelpogingen kwam Heracles in de drie wedstrijden in januari 2023 slechts één keer tot scoren in de Eerste Divisie, de Heraclieden kwamen met de vijftig schoten daarvoor nog zestien keer tot scoren.
Aftrap: vrijdag 20.00 uur
Eerder dit seizoen kende Heracles geen problemen in De Galgenwaard
Eerder dit seizoen kende Heracles geen problemen in De Galgenwaard © Orange Pictures

Jong Ajax - PEC Zwolle

Eén van de vijf wedstrijden waarin PEC Zwolle dit seizoen punten verspeelde was tegen Jong Ajax (1-1), na een rode kaart voor keeper Jasper Schendelaar in de twaalfde minuut had PEC slechts twintig procent balbezit tegen de Amsterdamse beloften.
Jong Ajax staat voor de derde keer op een reeks van acht duels zonder zege binnen een Keuken Kampioen Divisie-seizoen, nog nooit bleef de ploeg langer zonder zege in één jaargang. PEC Zwolle won de laatste negen wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, bij een nieuwe overwinning evenaren de Zwollenaren hun langste zegereeks in de competitie (10 in december 2011).
Aftrap: maandag 20.00 uur
Jong Ajax snoepte PEC Zwolle eerder dit seizoen een punt af in het MAC3Park Stadion
Jong Ajax snoepte PEC Zwolle eerder dit seizoen een punt af in het MAC3Park Stadion © Orange Pictures

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.