Sjoerd Overgoor verruilt Go Ahead Eagles voor SC Cambuur

Sjoerd Overgoor vertrekt bij Go Ahead Eagles. De 26-jarige middenvelder uit Borculo verkast deze zomer naar SC Cambuur, waar hij maandag een contract voor vier seizoenen tekende.

Overgoor, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van FC Twente en later doorbrak bij De Graafschap, heeft 3,5 seizoen in Deventer gespeeld. Met Go Ahead Eagles promoveerde hij in 2013 naar de eredivisie. In totaal kwam hij ruim 120 keer in actie voor Go Ahead Eagles en maakte hij drie treffers.


Gelimiteerde transfersom

Bij Go Ahead had Overgoor nog een contract tot de zomer van 2017, maar door de degradatie van de Deventer club mag hij tegen een gelimiteerde transfersom vertrekken.

Overgoor moet in Leeuwarden de opvolger worden van Mohammed El Makrini, die Cambuur gaat verlaten. "Overgoor is een speler die we al langere tijd volgen en die met zijn voetballende kwaliteiten goed bij ons zal passen", denkt Cambuur-directeur Henry van der Vegt. "Daarnaast is hij ook een echte teamspeler met de juiste wedstrijdinstelling. Het is kortom een goede zaak dat hij ons komt versterken."

Deel dit artikel: