nieuws

DJ Digital Punk geeft klagende omwonenden beukende beats tijdens Megabase Zwolle

Megabase Outdoor
Megabase Outdoor
De gemeente Zwolle, het comité Herrie uit de Stad en festivalorganisatoren voeren al lange tijd discussie over de geluidsnormen tijdens (dance-)festivals in de stad. De rechter moest er zelfs een aantal keren aan te pas komen om een besluit te nemen. Van de dj's was er eigenlijk nog geen reactie op de discussie gekomen. Tot afgelopen zaterdag, toen Digital Punk tijdens zijn set een antwoord gaf.
De dj laat in een nummer duidelijk weten wat hij van de klachten over het geluid vindt. In het nummer gebruikt hij geluidsfragmenten uit een reportage van RTV Oost die in aanloop naar het festival werd gemaakt. Daarin vertellen de buurtbewoners over de overlast die zij ervaren door de muziek. De dj antwoordt met dreunende bassen en stevige beats. Na ongeveer anderhalve minuut barst het nummer helemaal los en gaat ook het publiek uit z'n dak.
Op het moment dat het nummer werd gedraaid stond Marvin Diesvelt te filmen. Zijn filmpje is hieronder te zien.
Digital Punk geeft antwoord op klachten geluidsoverlast
Hier is nog een filmpje vinden waar het nummer voorbij komt.
In aanloop naar het festival stapte het comité Herrie uit de Stad naar de rechter, om het volume omlaag te krijgen. De rechter gaf de omwonenden gelijk en het volume ging omlaag, van 85 dB(A)/95 db(C) naar 75 dB(A)/90 dB(C). Tijdens het festival werden regelmatig metingen gedaan rond het terrein. Uiteindelijk werden de geluidsnormen drie keer overschreden, schrijft de Stentor.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.