nieuws

Omwonenden van de sluis in Twentekanaal bij Eefde klagen over natte tuinen

Sluis in het Twentekanaal bij Eefde
Sluis in het Twentekanaal bij Eefde
Omwonenden van de sluis bij Eefde hebben geklaagd over wateroverlast. Ze hebben vooral natte tuinen, meldt omroep Gelderland.
Rijkswaterstaat onderzoekt of de problemen te maken hebben met het Twentekanaal. Als dat het geval is, kan de aannemer die een tweede sluis gaat bouwen, hier rekening mee houden en voorkomen dat er nog meer overlast komt .Om de hoogte van het grondwater te monitoren zijn peilbuizen in de omgeving van de sluis geplaatst. Hiermee kan Rijkswaterstaat zien of uitbreiding van de sluis van invloed is op de grondwaterstanden.
De eerste metingen geven overigens aan dat er geen relatie is tussen het Twentekanaal en de wateroverlast. De peilbuismetingen en onderzoek naar de opbouw van de bodem tonen aan dat de overlast waarschijnlijk komt door de structuur van de bodem. Op die locaties kan regenwater niet in de grond doorsijpelen waardoor er plassen ontstaan. Omdat nog niet op alle locaties waar wateroverlast is peilbuizen staan, moeten deze nog gecontroleerd worden. Rijkswaterstaat roept mensen op, die structureel wateroverlast hebben, zich te melden zodat zij opgenomen kunnen worden in het grondwatermeetnet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.