Nieuws

Warme noten bij benefietconcert voor mensen met financiële problemen

De Stuwzangers uit Vilsteren kregen signalen vanuit de gemeente dat er steeds meer mensen in financiële nood verkeren. Vooral mensen van wie je het niet verwacht, zoals tweeverdieners met een gezin. Zo ontstond het idee voor een benefietconcert speciaal voor deze doelgroep. Al snel sloten vier andere mannenkoren uit de regio zich aan en een festival was geboren.
Alleen zou het op deze manier wel een concert worden bestaande uit vrijwel alleen maar mannen. En dus zijn er ook vrouwenkoren bij gevraagd, vooral pop-koren. En zo staan er op zondag 5 februari negen koren te zingen en één drumband te spelen.
Tijdens de inloop zijn al zo'n 700 kaarten verkocht. "We hebben afgesproken dat de koren gratis optreden en dat twee koren hun geluidsapparatuur gratis ter beschikking stellen. Verder verwachten wij dat ieder koorlid, in totaal 300, tenminste één betalende bezoeker meebrengt. De kaarten kosten tien euro dus hebben we nu al zevenduizend euro opgehaald", zegt Theo Ogink van de Stuwzangers nog voor het concert begint.
Benefietconcert voor warme voeten in De Lampe in Raalte

Geld komt op de goede plek

Het geld wordt door de gemeente Raalte en Humanitas ondergebracht en gelabeld voor de mensen voor wie het bedoeld is. "Dit zijn de organisaties die deze mensen in beeld hebben. Zo komt het geld op de goede plek", zegt Ogink.
De financiële nood is groot en het opgehaalde geld is nog lang niet genoeg. "Wij realiseren ons dat wij het probleem voor deze mensen ook niet op kunnen lossen. Maar wij kunnen die mensen wel een steun in de rug geven en laten merken dat we met hun meeleven", zegt Ogink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.