nieuws

Grote brand Zwolle nog altijd niet onder controle, instortingsgevaar maakt blussen lastig

Het valt niet mee om de brand in Zwolle aan de Hoogstraat onder controle te krijgen. Naast dat er niet voldoende water in de buurt is, blijkt ook het pand op instorten te staan. Daardoor kan de brandweer niet naar binnen.
Brandweerlieden uit de regio werken met man en macht om het vuur te doven. Vanmiddag rond twee uur ontstond de brand in de meterkast van een huis aan de Hoogstraat in de wijk Kamperpoort. Alle bewoners wisten zichzelf op tijd in veiligheid te brengen.

Pand staat op instorten

Inmiddels is de brand opgeschaald naar een zogenoemde Grip 1-situatie, wat onder meer betekent dat meerdere hulpdiensten zijn opgeroepen om de boel in goede banen te leiden. Ook is de burgemeester ingelicht. Brandweerlieden blussen nu van buitenaf, omdat het in het pand te gevaarlijk is vanwege instortingsgevaar. Grote prioriteit is op dit moment om de naastgelegen panden te beschermen.
Omdat de watervoorziening in de wijk niet voldoende is, heeft de brandweer een tankwagen met bluswater naar Zwolle gestuurd. Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat er ook met grote slangen gewerkt kan worden, maar die slangen moeten dan vanaf de grachten tot aan de Hoogstraat lopen en daarmee wordt een groot deel van Zwolle platgelegd. Daarom is gekozen voor een tankwagen.

Ramen en deuren sluiten

Boven de wijk hangt een flinke rookwolk die ook in andere delen van de stad te zien en te ruiken is. De brandweer waarschuwt dat rook nooit gezond is. Mensen wordt geadviseerd uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.