Betaald voetbal

Heracles overtuigt wel tegen hekkensluiter Jong Utrecht en maakt er zes

Heracles Almelo heeft eindelijk de eerste driepunter van het nieuwe jaar kunnen bijschrijven. Op Erve Asito versloeg het hekkensluiter Jong FC Utrecht met liefst 6-1.
In elke uiting op social media plaatst Heracles de #MissiePromotie, maar de laatste weken zat er zand in de motor bij de ploeg van trainer John Lammers. De eerste drie duels van het kalenderjaar leverden slechts een punt op en ook in de beker volgde uitschakeling. En dus kwam de hekkensluiter vanavond op het juiste moment naar Almelo.

Geen Armenteros en Vejinovic

Lammers begon met Samuel Armenteros naast hem op de bank en Marko Vejinovic en Sava Cestic zaten vanwege een blessure niet bij de wedstrijdselectie. Ismail Azzaoui begon voor het eerst sinds zijn terugkeer in de basis. Ook voor Anas Ouahim was er een basisplek.

Laursen scoort vanaf stip

Het was al vroeg duidelijk dat het een moeiteloze avond zou worden voor Heracles. Nadat Lucas Schoofs en Azzaoui al dicht bij een treffer waren, schoot Nikolai Laursen na acht minuten raak vanaf de stip. Sven Sonnenberg kreeg na een kwartier een goede kans op de tweede, maar zijn kopbal trof geen doel.

Al vroeg 3-0

Uit de counter was Jong Utrecht gevaarlijk via Derensili Sanches Fernandes en daarna uit de volgende hoekschop via Christopher Mamengi, maar de gelijkmaker kwam er niet. Aan de andere kant ging het ineens snel. Justin Hoogma en Anas Ouahim zorgden na een kwart wedstrijd al voor 3-0.

Kwartet

Tien minuten voor rust was het kwartet al vol. Laursen vond Emil Hansson en die maakte zijn veertiende van het seizoen. Jong Utrecht liet zich ook nog wel zo nu en dan zien, maar scoren lukte niet in de eerste helft.

Wehmeyer maakt eerste...

Na de pauze was het Utrecht dat de bal voor het eerst binnenschoot. Mees Rijks zorgde na een klein uur voor de 4-1, maar dat bleek geen begin van een wonder. Een paar minuten later zorgde de net ingevallen Lasse Wehmeyer namelijk al voor de vijfde voor Heracles.

...en direct zijn tweede

Dat was zijn eerste treffer voor de Almeloërs, maar daar voegde hij ook maar direct een tweede aan toe en zette de stand daarmee op 6-1. Kort daarna mocht verdediger Chiel Olde Keizer uit Denekamp zijn debuut maken bij Heracles.

#MissiePromotie

Aan de stand veranderde niets meer en dus kwam Heracles drie punten dichter bij koploper PEC Zwolle. Het verschil is zes in het voordeel van de Zwollenaren. De nummers drie, vier en vijf verloren en dus kan #MissiePromotie worden vervolgd.

Heracles Almelo - Jong FC Utrecht 6-1

1-0 Laursen (8/strafschop)
2-0 Hoogma (22)
3-0 Ouahim (24)
4-0 Hansson (35)
4-1 Rijks (58)
5-1 Wehmeyer (64)
6-1 Wehmeyer (73)
Arbiter: Van der Laan
Geel: Mamengi, Ouahim

Heracles Almelo: Brouwer; Rente (Mokono/74), Sonnenberg, Hoogma, Roosken (Olde Keizer/74); Bruns, Schoofs, Ouahim (Sierra/61); Laursen (Satriano/82), Azzaoui (Wehmeyer/61), Hansson.
Jong FC Utrecht: Gadellaa; Eersteling, Timber, Mamengi, Leliendal (Vertrouwd/33); Ikeshita (Van Eldik/33), Rijks, Shein; Reijnders, Edhart, Sanches Fernandes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.