Nieuws

Oudste inwoner van Overijssel (107) overleden: "Het kaarsje was uit"

Marie Wesselink, afgelopen december op haar 107e verjaardag
Marie Wesselink, afgelopen december op haar 107e verjaardag © RTV Oost
Marie Wesselink uit Tubbergen is afgelopen vrijdagmorgen op 107-jarige leeftijd overleden. Ze was de oudste inwoner van Overijssel. In een rouwadvertentie maakte de familie vandaag haar overlijden bekend. Op 1 december vorig jaar vierde mevrouw Wesselink haar 107de verjaardag. Ze kreeg die dag onder meer felicitaties van het Koninklijk Huis
Volgens haar neef Johan Wesselink ging de gezondheid zijn hoogbejaarde tante de laatste tijd steeds verder achteruit. "Het is wel goed zo", zegt hij refererend aan de hoge leeftijd die ze bereikte. "Dat is niet zo maar iets."
1 december was het nog een drukte van belang op de kamer van mevrouw Wesselink in verzorgingshuis Meulenhof in Tubbergen. Burgemeester Jon Hermans van Tubbergen en de Kamerheer van Overijssel kwamen langs om haar te feliciteren.
Op 1 december 2022 werd Marie Wesselink in het zonnetje gezet:
Op 1 december 2022 werd Marie Wesselink in het zonnetje gezet
Hoewel ze toen aangaf dat alle aanwezigen ook een jaar later welkom waren op haar 108ste verjaardag, werd de laatste tijd dus duidelijk dat ze die leeftijd waarschijnlijk niet ging bereiken. "Vrijdagmorgen was het kaarsje uit", zegt Wesselink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.