nieuws

Woedende reacties fans FC Twente op aanblijven Schreuder: "Ik ben er echt ziek van"

Veel fans van FC Twente reageren zeer ontstemd op het aanblijven van hoofdtrainer Alfred Schreuder.
Supportersverenigingen in de regio willen of kunnen nog niet reageren voor de camera, maar laten in een korte reactie wel weten zeer teleurgesteld te zijn door de beslissing van het bestuur om door te gaan met Schreuder. Ze vinden het voetbal niet aantrekkelijk genoeg en denken dat dit niet zal veranderen onder de leiding van hem. Jeanette Heck (68) uit Borne beleeft het zelfs als een nachtmerrie. "Ik ben er echt ziek van", laat ze weten. "Vanochtend stond ik op. Dit heb ik gedroomd, dacht ik. Maar dan word je echt wakker. Dit is echt heel erg."

Sponsors milder
Vanuit de Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS) komen positievere geluiden. "Dit is een begin van rustige periode. We moeten hier aan wennen en blij zijn dat er een beslissing is genomen", laat vicevoorzitter Coen Brinkman weten. Brinkman is niet bang dat veel sponsors weg zullen lopen. "Er zijn sponsoren die teleurgesteld zijn en wellicht die gedachte hebben. Maar ook zij zeggen de laatste weken: we laten de club niet in de steek."

Geen goede balans

Net als veel supporters reageerde ook oud-trainer Theo Vonk verrast op het aanblijven van Schreuder. "Gezien alle commotie wel. Schreuder heeft niet voor de goede balans kunnen zorgen en heeft er ook geen voetbal ingekregen", vindt Vonk. "Het is nu afwachten hoe dit volgend seizoen gaat. Het zal niet gemakkelijk worden."
Blik vooruit
Voorzitter Aldo van der Laan wil niet meer te veel terugkijken. "We hebben een stevige evaluatie gehad. En we hebben er vertrouwen in dat het zal veranderen. Het is altijd onze intentie geweest om met Alfred Schreuder door te gaan. We hebben ook niet met andere kandidaten gesproken", besluit hij. Toch heeft zeker één trainer aan RTV Oost bevestigd dat hij in gesprek is geweest met de club uit Enschede.

Reacties van FC Twente-fans op Twitter

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.