Overige sporten

Zaaloverzicht: DSVD wint Overijssels onderonsje, Jolly Jumpers onderuit

Vanavond kwamen verschillende Overijsselse ploegen op het hoogste niveau in de zaal in actie. Bekijk hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Jolly Jumpers

In Tubbergen namen de basketbalsters van Jolly Jumpers het op tegen Grasshoppers. De bezoekers uit Katwijk waren dit seizoen al tweemaal te sterk voor Jolly Jumpers en dus wilde de thuisploeg in het tweede gedeelte van het seizoen wel eens winnen. De bezoekers hadden na het eerste kwart een punt voorsprong, maar Jolly Jumpers ging bij rust aan de leiding: 39-34. Na het derde kwart stond het 55-55 en dus beloofde het een spannend laatste kwart te worden. Daarin bleken de bezoekers toch te sterk, waardoor ook het derde duel met Grasshoppers werd verloren: 62-69.

Kwiek - DSVD

In Raalte stond zaterdagavond het Overijsselse onderonsje tussen Kwiek en DSVD op de rol. Kwiek, de nummer vijf van de Eredivisie, won in oktober met 26-33 en was dus ook de favoriet. De bezoekers uit Deurningen speelden echter een uitstekende eerste helft en met een 13-17 ruststand namen zij brutaal de leiding. Die voorsprong werd na rust niet meer uit handen gegeven en dus boekte de nummer negen van de Eredivisie een knappe overwinning: 33-35.

Topvolleybal Zwolle

In de provinciehoofdstad nam Topvolleybal Zwolle het op tegen Voltena. De bezoekers uit Nieuwendijk verloren de laatste vier wedstrijden in de Eredivisie en dus was de thuisploeg de favoriet. Dat bleek ook uit de eerste set, want die werd eenvoudig met 25-11 gewonnen. Ook de tweede set was een prooi voor de ploeg van Eric Meijer: 25-19. Vervolgens ging ook de derde set ging naar Topvolleybal Zwolle (25-13) en daarmee was de buit binnen.