Amateurvoetbal

Vierdeklasser Nieuw Heeten legt concurrent met 15-1 op de pijnbank: "Na rust ging het snel"

Trainer Metin Güngül van vierdeklasser Nieuw Heeten
Trainer Metin Güngül van vierdeklasser Nieuw Heeten © Nieuw Heeten
Monsteruitslagen in het lagere amateurvoetbal zijn alledaags en zeker geen noviteit, maar wat zich zondagmiddag aan de noordkant van Deventer voltrok leek op voorhand ondenkbaar. Nieuw Heeten, middenmoter in de vierde klasse G, haalde op bezoek bij IJsselstreek, vooraf derde op de ranglijst, ongenadig hard uit. Het werd maar liefst 1-15 (!).
En dat maakt de onvolprezen vijftienklapper des te opvallender. De bezoekers uit Nieuw Heeten troffen niet een team dat zielloos onderin de vierde klasse bungelt, maar een ploeg die sinds eind oktober niet meer verloren had. IJsselstreek ging vóór zondag nog maar twee keer onderuit dit seizoen.

Borst nat gemaakt

Ook Metin Güngül, trainer van Nieuw Heeten, was verbaasd dat het zo eenvoudig ging. "Het is nogal wat. De nummer drie tegen de nummer vijf. Eerder dit seizoen wonnen we de thuiswedstrijd tegen IJsselstreek ook met 3-0, maar dat ging allerminst makkelijk. Toen hadden we het heel zwaar."
Reden te meer om zijn ploeg voor te bereiden op een lastige uitwedstrijd. "IJsselstreek heeft in de laatste serie voor de winterstop aardig wat punten behaald dus we maakten onze borst nat en wisten dat we scherp moesten zijn." En dat waren ze bij Nieuw Heeten. "Na het eerste half uur stonden we 3-0 voor en dat is natuurlijk lekker, als het meezit in het begin. Dan is het bij rust 4-0 en kun je als trainer maar weinig dingen aangeven die beter moeten. Het enige wat je hoopt is dat we de scherpte vasthouden."

Personele problemen

En zo geschiedde. De doelpuntendrift ging in de tweede helft onverminderd door. "Meteen na rust was het 5-0 en een paar minuten later maken we uit een hele mooie actie de 6-0. Toen was het verzet bij de tegenstander wel gebroken en ging het snel."
Maar hoe kan IJsseltreek zó belabberd uit de winterstop komen? "Ze hadden nog niet zoveel getraind en hadden wat personele problemen, geloof ik", legt Güngül uit. "Wij hebben afgelopen maand goed getraind en waren een stuk fitter en scherper. We hebben denk ik in de hele wedstrijd twintig kansen gehad en hebben er vijftien ingeschoten. Het moyenne lag vrij hoog vandaag. Dus dat is wel prettig."

Punten laten liggen

Nieuw Heeten blijft ondanks de imposante triomf op de zesde plek staan in de vierde klasse G. "We hebben voor de winterstop jammer genoeg her en der wat onnodige punten laten liggen", vervolgt de oefenmeester die volgend seizoen hoofdtrainer wordt van derdeklasser Fleringen. Nieuw Heeten heeft nu negen punten achterstand op koploper Heeten. Juist, de buurman van vijf kilometer verderop.

Derby in eigen huis

En laat de lijstaanvoerder nou komend weekend afreizen naar sportpark De Belte voor een burentwist met Nieuw Heeten. "Hopelijk kunnen we het thuis in de derby een mooi vervolg geven. Dit smaakt naar meer en we zijn ons er ook wel van bewust. We kunnen mee met de topploegen, dat weten we. Alleen dan moet het wel allemaal kloppen, van voorin tot achterin. De ploeg ontwikkelt zich mooi door en dat hebben we vandaag laten zien", aldus trainer Güngül.
Nieuw Heeten-trainer Metin Güngül verklaarde op Radio Oost de monsterzege op IJsselstreek

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.