Nieuws

Staking bij het streekvervoer: "Fijn dat Oost me met deze taxiservice naar mijn stage brengt!"

Mart Einhaus mocht als eerste gebruik maken van de taxiservice van RTV Oost
Mart Einhaus mocht als eerste gebruik maken van de taxiservice van RTV Oost © RTV Oost
Hoe kom ik deze week op mijn werk, stageplek of school? Het zal veel mensen die afhankelijk zijn van het streekvervoer bezighouden. De hele week wordt er gestaakt door buschauffeurs en machinisten. Om de pijn een beetje te verzachten heeft RTV Oost daarom een tijdelijke taxiservice. Vandaag mocht Mart Einhaus instappen.
Om 07.15 uur staat student Mart Einhaus al te popelen om van zijn huis in Hengelo naar z'n stageplek in Deventer te worden gebracht. "Normaal gesproken ga ik met het openbaar vervoer, maar ja, nu dus even niet", vertelt Einhaus, die sociaal juridische dienstverlening studeert. Anderhalf uur is hij bezig om met het streekvervoer naar het stadhuis in Deventer te komen. Vandaag maakt hij gebruik van de taxiservice van omroep RTV Oost.
Taxiservice RTV Oost brengt Mart Einhaus van Hengelo naar Deventer

Vervelend

"M'n vader had gezien dat Oost deze service aanbiedt. Ik heb me meteen opgegeven en gelukkig werd ik gebeld." De hele week brengt RTV Oost mensen van A naar B, met een speciale taxiservice. Begrip voor de staking heeft de student aan de ene kant wel, al moet het ook een keer klaar zijn met de stakingen in het OV. "Dit is niet de eerste keer dat ze staken. En voor iemand die afhankelijk is van het streekvervoer, is dit best vervelend", legt Einhaus uit.
Mart: "Ik weet niet hoe ik de rest van de week op mijn stageadres moet komen." Hij probeert de komende dagen mee te rijden met vrienden. Een eigen auto heeft hij niet. "Anders zou ik een week vrij moeten nemen op mijn stageplek, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling." Mart heeft uitgezocht of er misschien niet heel toevallig toch een bus rijdt, maar volgens hem rijdt 90 procent van de bussen niet. "En de bus die wel staat aangegeven in de app, die moet dan maar net rijden."

Croissant

Gelukkig is de reis met de taxiservice comfortabel. Zelfs met een pitstop bij een tankstation om een croissantje te scoren. "Kunnen jullie me morgen ook komen ophalen?" Helaas Mart, dat zit er niet in. Morgen in de taxiservice een andere gelukkige.
Kun jij door de staking niet op jouw afspraak komen? Dan helpen wij jou donderdag of vrijdag nog graag uit de brand! Meld jezelf aan voor onze taxiservice via het formulier:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.