Meer asbest in GGD-gebouw Zwolle dan gedacht, gevolgen voor komst bieb onduidelijk

Er blijkt meer asbest dan gedacht te zitten in het gebouw aan de Zeven Alleetjes in Zwolle waar de nieuwe bibliotheek moet komen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de gemeente Zwolle.

Het voormalige GGD-gebouw moet het nieuwe onderkomen worden voor de Stadkamer, een samenwerking tussen de Zwolse bibliotheek, kunstencentrum de Muzerie en Kunst en Zo. Voordat de Stadkamer er kan komen, moet er nog flink verbouwd worden. In de voorbereidingen daarvoor liet de gemeente Zwolle onderzoek doen naar de aanwezigheid van asbest.

Vertraging en extra kosten nog onduidelijk

Uit het onderzoek blijkt dat er meer asbest in het pand zit dan gedacht. In twee van de drie gebouwdelen is asbest gevonden achter vaste muren en platen en in materialen zoals kitten en de dakbedekking. Het is onduidelijk wat de asbestvondst betekent voor de verbouwing. De komende weken moet duidelijk worden of de Stadkamer vertraging oploopt. Ook over eventuele extra kosten is nog niets bekend. 

Volgens de gemeente zijn medewerkers die in het gebouw gewerkt hebben of daar nu nog aanwezig zijn, niet in gevaar. Het risico voor de gezondheid van mensen noemt de gemeente 'verwaarloosbaar'. GGD IJsselland zal medewerkers en voormalige gebruikers van het gebouw informeren over de asbestvondst.

Meer over dit onderwerp:
Stadkamer Zwolle Bibliotheek IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren