Nieuws

112 Nieuws: Almeloër verdacht van overvallen op twee winkels in Hengelo en Almelo

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van deze maandag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

22.10 uur | Gaslek aan De Rietland in Giethoorn

De brandweer van Giethoorn biedt netbeheerder Rendo assistentie bij het verhelpen van een gaslek aan De Rietlanden in Dwarsgracht. Daar bleek een gashuisje problemen te hebben met lekkage in de installatie. De weg is ter plaatse afgezet om het gaslek veilig te kunnen verhelpen.
Gaslekkage in Dwarsgracht
Gaslekkage in Dwarsgracht © Compact Media

22.00 uur | Brandweer blust schoorsteenbrand in Hardenberg

De brandweer heeft vanavond een brand geblust die was ontstaan in de schoorsteen van een woning aan de Plutolaan in Hardenberg. De brandweer moest een stuk uit het plafond van het huis breken om goed bij het vuur te kunnen komen. Er kwam daarbij flink veel rook in het huis te staan, dat door de brandweer is geventileerd. Niemand raakte gewond.
Bij schoorsteenbrand kwam veel rook in de woning te staan
Bij schoorsteenbrand kwam veel rook in de woning te staan © Gert Stegeman

21.50 uur | Politie verdenkt Almeloër van twee overvallen

Een 34-jarige man uit Almelo die afgelopen donderdag op heterdaad kon worden aangehouden bij een overval op de Nettorama in Hengelo, wordt ook verdacht van een overval die zaterdag 28 januari werd gepleegd op de Hema aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Uit onderzoek is gebleken dat de Almeloër verantwoordelijk kan worden gehouden voor beide overvallen. Hij werd in de kraag gegrepen nadat hij een greep in de kassa deed bij de Nettorama, waarna omstanders hem overmeesterden.

21.40 uur | Ambulance betrokken bij ongeval in Raalte

Een ambulancewagen die met spoed op weg was naar het ziekenhuis is in Raalte betrokken geraakt bij een ongeval. De bestuurder van auto die bij verkeerslichten door groen reed, merkte de ambulance te laat op en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De botsing leverde alleen schade op aan beide voertuigen, niemand raakte gewond. De patiënt die in de ambulance lag kon met een vervangende wagen alsnog naar het ziekenhuis worden vervoerd.

20.20 uur | Brandweer blust schoorsteenbrand

De brandweer heeft een brand geblust die woedde in de schoorsteen van een riet gedekte boerderij aan de Markeloseweg bij Holten. Er kwam al stoom uit de rieten kap en een heftige vonkenregen uit de schoorsteen. Door flink te blussen kon de brandweer uitbreiding van de brand naar de kap voorkomen. Er wordt een hoogwerker ingezet om de schoorsteen vrij van smeulende resten te krijgen. De parallelweg langs de N350 tussen Markelo en Holten is afgesloten voor het verkeer.
Schoorsteenbrand in boerderij geblust
Schoorsteenbrand in boerderij geblust © Jan Willem Klein Horstman/News United

19.00 uur | Enschedëer heeft reeks aan wapens en illegaal vuurwerk in huis

De politie heeft een 25-jarige man uit Enschede aangehouden voor mishandeling en het in bezit hebben van verboden wapens en illegaal vuurwerk. De politie kwam de verdachte op het spoor na de melding van een mishandeling afgelopen vrijdag in Glanerbrug. Daar was een 78-jarige man aangevallen met een ploertendoder nadat hij de eigenaar van een loslopende hond aansprak op het niet aanlijnen van de hond. De dader reageerde zeer agressief op het verzoek van het slachtoffer. Via een getuige kwam de politie achter het adres van de verdachte.
Politie ontdekt illegaal vuurwerk en verboden wapens in woning van Enschedeër
Politie ontdekt illegaal vuurwerk en verboden wapens in woning van Enschedeër © ANP / Niels Akkerman
In diens woning vond de politie meerdere verboden messen en in een kelderbox lagen twee alarmpistolen en meerdere kilo's illegaal vuurwerk. De ploertendoder waarmee hij het slachtoffer had belaagd vond de politie in de auto van de verdachte terug.
De wapens en het vuurwerk worden vernietigd.

14.25 | Gewonde bij botsing tussen auto's in Staphorst

Op de Achthoevenweg in Staphorst zijn vanmiddag twee auto's tegen elkaar gebotst. Een van de bestuurders is daarbij gewond geraakt. De gewonde automobilist wordt behandeld in een ambulance ter plaatse en is meegenomen naar het ziekenhuis
Gewonde bij ongeval in Staphorst
Gewonde bij ongeval in Staphorst © Henry Wallinga
De aanrijding ontstond toen één van beide auto's weg reed bij een tankstation. De bestuurder zag daarbij een van links naderende wagen over het hoofd. Na de botsing schoof de auto die van links kwam van de weg en kwam aan de overkant in de berm terecht. De bestuurder van deze auto liep letsel op.
Een bergingsbedrijf sleept beide auto's met flinke schade weg.

13.45 uur | Brand in café In de Gauwe Geit Nijverdal

De brandweer is bezig met het blussen van een brand in een café aan de Joncheerelaan in Nijverdal. Een man die boven het café woont merkte een brandlucht op en toen hij beneden ging kijken stond alles onder de rook. Hij waarschuwde de brandweer die meteen aan het werk is gegaan. Het pand wordt geventileerd om de rook weg te krijgen. Een deel van de weg is afgesloten vanuit Hellendoorn naar Nijverdal. De politie leidt het verkeer langs de brand. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
Brand in  café In de Gauwe Geit te Nijverdal
Brand in café In de Gauwe Geit te Nijverdal © Jan Willem Klein Horstman/News United
Wel is inmiddels duidelijk dat de brand is ontstaan achter de bar. De brandweer heeft de tapinstallatie moeten doorslijpen om het vuur onder controle te krijgen. Stichting Salvage komt ter plaatse om de schade op te nemen. Het café is voorlopig gesloten.
Brand in café Nijverdal geblust

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.