nieuws

Eerste stappen voor ontwikkeling Technology Base Twente worden gezet

Luchthaven Twente
Luchthaven Twente
De eerste stappen voor de komst van een Technology Base op de voormalige luchthaven Twente worden deze week gezet. Vanaf vrijdag liggen de eerste stukken ter inzage bij een twee gemeenten in Twente en bij het provinciehuis in Zwolle.
Een doorstart van de luchthaven bleek niet mogelijk en daarom wil de gemeente Enschede samen met de provincie Overijssel laten onderzoeken of er een bedrijventerrein ontwikkeld kan worden op het terrein. Het gaat om een bedrijventerrein dat zich specifiek zal richten op nieuwe technologie en bekend zal moeten worden onder de naam Technology Base Twente. Het bedrijventerrein moet een internationale rol van betekenis gaan spelen.
Voor de realisatie van het industrieterrein moet eerst de structuurvisie worden geactualiseerd en een omgevingsplan worden vastgesteld door de gemeente Enschede. Hiervoor worden nu de eerste stappen gezet. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau zal ter inzage liggen bij de gemeenten Enschede en Dinkelland en bij het provinciehuis in Zwolle.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.