nieuws

Hardleerse oplichter uit Albergen opnieuw veroordeeld tot celstraf

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
Ruim 35.000 euro aan terug te betalen schadevergoeding, vier maanden zitten en 240 uur voor niets werken, dat is de rekening die een bekende Twentse oplichter vanmiddag voorgelegd kreeg van de rechtbank in Almelo. De 42-jarige voormalige inwoner van Albergen lichtte in 2013 en 2014 een groot aantal Overijsselse ondernemers op.
De man sloot bij ondernemers in Enschede, Hengelo, Almelo, Dalfsen, Oldenzaal, Hardenberg, Ommen, Genemuiden, Rijssen en Dedemsvaart telefoonabonnementen af onder valse voorwendselen en maakte zo zeker honderd dure telefoons, laptops en tablets buit. Die verkocht hij voor een fractie van de waarde bij een telefoonwinkel in Enschede.

Man stond eerder terecht

De inmiddels in Wierden wonende man stond in 2010 ook al wegens oplichting voor de rechter. Het gerechtshof in Arnhem veroordeelde de man vorig jaar in die zaak tot twintig maanden celstraf waarvan tien voorwaardelijk.
De 42-jarige gaf zijn verzet tegen dat vonnis op toen een aantal getroffen ondernemers hem in zijn vorige woning in Albergen opzocht. Tegenover de rechters zei de oplichter dat het bezoekje hem aan het denken had gezet. "De impact was te groot op mijn gezin en op mijn gezondheid."
Of de getroffen ondernemers hun geld ooit terugzien is een vraag. De veroordeelde oplichter heeft een schuld van zeker twee miljoen euro.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.