Nieuws

Kiki en Sam maken indruk op premier Rutte: "Leraar zei: er is een brief voor jullie"

Sam en Kiki met de brief van premier Rutte
Sam en Kiki met de brief van premier Rutte © RTV Oost
Een merkwaardige boodschap voor twee leerlingen van mavo 3 deze week: "Er is een brief voor jullie van premier Rutte." Het overkwam Kiki en Sam van het Meander College in Zwolle, die een filmpje hadden gemaakt over het slavernijverleden. "Mijn complimenten voor de manier waarop jullie dit belangrijke onderwerp onder de aandacht hebben gebracht."
Het filmpje was onderdeel van een opdracht voor het vak levensbeschouwing. Er zat veel tijd in de video: Kiki en Sam bezochten het slavernijmuseum, namen een interview op en presenteerden voor de camera.
De productie maakte indruk op de docent. Ze zette het filmpje op YouTube, tipte de premier en vergat het snel weer. Want ja... Rutte heeft het druk met andere dingen. 'We kijken wel wat er gebeurt', was het uitgangspunt.
Kiki en Sam lezen beiden een stukje voor uit de brief:
Kiki en Sam maken indruk op premier Rutte: "Leraar zei: er is een brief voor jullie"
Weken later werden Kiki en Sam in de gang aangesproken door hun docent. Een witte envelop met hun namen erop was afgeleverd in Zwolle. Het tweetal mocht de brief voorlezen aan de klas. "Ik ben erg onder de indruk van de treffende wijze waarop jullie deze periode aan jullie klasgenoten hebben gepresenteerd", aldus de minister-president. "We waren heel erg verbaasd en verrast. Dit gebeurt niet elke dag", aldus het duo.
Naast een bijzondere brief, kregen ze ook nog eens een heel mooi cijfer. "Een 9,5!", zegt Kiki trots. "Maar dat maakt niet zoveel uit. Het gaat vooral om de boodschap."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.