Nieuws

Derde aanhouding in moordzaak Jihad Jafo

Nadat hij maanden was vermist, werd het verzwaarde lichaam van Jihad Jafo teruggevonden in het kanaal.
Nadat hij maanden was vermist, werd het verzwaarde lichaam van Jihad Jafo teruggevonden in het kanaal. © Politie Oost-Nederland
In het onderzoek naar de gewelddadige dood van Enschedeër Jihad Jafo heeft de politie een derde verdachte aangehouden. Van de drie verdachte mannen zit alleen Hamid S. uit Den Ham nog vast. Hij was de eerste verdachte die werd aangehouden. De andere twee zijn weer op vrije voeten gesteld, al blijven ze wel verdacht.
Nadat in eerste instantie Hamid S. was aangehouden, werd vorige week een 57-jarige man uit Gronau opgepakt. Hij is echter in de loop van vrijdag weer op vrije voeten gesteld.

Blijven verdacht

Vervolgens is afgelopen vrijdag een derde verdachte ingerekend. Het gaat om een 53-jarige man uit Twenterand, de gemeente waar ook Hamid S. (46) vandaan komt.
S., die in Den Ham woont en een halal-supermarkt in Hoogeveen heeft, zit nog vast. De derde verdachte, de 53-jarige Twenterander, is afgelopen zaterdag weer op vrije voeten gesteld.
De tweede en derde persoon die zijn aangehouden, blijven volgens de politie wel verdachte in de zaak. Alle drie mannen "worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jafo", aldus Chantal Westerhoff, woordvoerster van het rechercheteam Vlinder, de codenaam voor het onderzoek.

Lichaam gedumpt

Jihad Jafo verdween in december 2021. Nadat hij maandenlang was vermist, werd zijn lichaam teruggevonden in het kanaal Almelo-De Haandrik, ter hoogte van Bruchterveld. Het stoffelijk overschot was gewikkeld in tapijt en plastic en verzwaard met een zeventien kilo zwaar statief van een brandblusser.
Op de avond van zijn verdwijning pikten zendmasten in de buurt van Den Ham een laatste signaal op van Jafo's mobieltje, circa 17 kilometer van de uiteindelijke vindplaats.
Van Jafo was bekend dat hij in het verleden actief was geweest als drugskoerier. De Enschedeër van Syrische afkomst hield zich veelvuldig op in het nachtleven van Gronau.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.