Betaald voetbal

Schendelaar redt punt voor PEC met gestopte strafschop in blessuretijd bij Jong Ajax

PEC heeft zich opnieuw verslikt in Jong Ajax. Dat de koploper alsnog een puntje in de tas meenam naar Zwolle, mag volledig op het conto worden geschreven van Jasper Schendelaar. De doelman stopte in blessuretijd een strafschop en hield de stand zodoende op 0-0.
Dat PEC niet optimaal zou profiteren van het puntenverlies van de nummers drie tot en met zes werd in de slotfase van de wedstrijd wel duidelijk. Een punt in Amsterdam is zeker niet waar PEC voor kwam, al had het op heel veel meer ook geen recht.

Strafschop

Toch ging het in extremis nog bijna faliekant mis voor PEC. Sven Zitman beging een overtreding in de zestien, waarna scheidsrechter Teuben naar de stip wees. Rasmussen had Jong Ajax naar de zege kunnen schieten, maar daar dacht Schendelaar anders over.
De keeper, ook vorige week tegen Roda JC al enorm belangrijk, toonde andermaal zijn waarde voor PEC en keerde de inzet van Rasmussen.

Verrassend

Een opzienbarend einde in Amsterdam, waar de wedstrijd ook al even verrassend begon. Een telefoontje over de namen van Jong Ajax zat er na het ontslag van Alfred Schreuder in de Johan Cruijff ArenA niet meer in voor broer Dick. Het is onwaarschijnlijk, maar wie weet was PEC dan wat beter voorbereid op de onvoorspelbaarheid van de talentvolle Amsterdammers.

Brian Brobbey

Want Brian Brobbey in de punt van de Jong Ajax-aanval? Daar hielden maar weinigen rekening mee in de provinciehoofdstad. De beresterke centrumaanvaller liet zondag nog zijn voeten spreken in de hoofdmacht van de landskampioen. Brobbey maakte er als invaller twee in de vijfklapper tegen SC Cambuur.
Nu vond 'de man van 16 miljoen' zich terug op De Toekomst. Ondanks dat Brobbey aanzienlijk meer kostte dan de begroting van PEC in zijn geheel omvat, wist de spits zijn stempel niet te drukken en bleef hij in de rust in de kleedkamer achter. Het was dan ook niet Brobbey die de titelfavoriet van de Keuken Kampioen Divisie het vuur aan de schenen legde.

Lastig

PEC kreeg moeizaam grip op de beweeglijke beloften. Met name aanvoerder Rasmussen en Finz-Jim - die ook al mocht ruiken aan het eerste - maakten het de ploeg van Schreuder lastig. Jong Ajax creëerde aanvankelijk dan ook de betere kansen, maar Schendelaar redde zijn ploeg.

Grote kans Taha

Nadat Jong Ajax was uitgeraasd kwam PEC halverwege het eerste bedrijf beter in de wedstrijd. Het speelkwartier was voorbij. Wat heet, dat de lijstaanvoerder van de KKD met dubbel blank aan de thee ging mocht Younes Taha zich volledig aanrekenen. De middenvelder dook vogelvrij op voor het doel van Jong Ajax, alleen verzuimde hij de ban te breken.

Blessure Thomas

Ryan Thomas stond op dat moment al onder de douche. De Nieuw-Zeelander greep in de twintigste minuut naar zijn hamstring en moest noodgedwongen worden gewisseld. Wéér een domper voor Thomas, wiens terugkeer bij PEC vooralsnog weinig glansrijk is.
Het gebeurde allemaal buiten het zicht van de camera's van ESPN, dat de voorkeur gaf aan Willem II tegen FC Eindhoven.

Op en neer

Daardoor zagen ook slechts een handvol meegereisde supporters dat het in de tweede helft alle kanten op kon. Een indraaiende voorzet van Lagsir eindigde kort na de rust via Thy op de paal, terwijl er even later een streep door een treffer van Jong Ajax ging: buitenspel.
Het spel golfde vervolgens op en neer, maar gescoord werd er niet meer in de hoofdstad, waar de gemiste penalty in de slotfase alle aandacht kreeg.

Jong Ajax - PEC Zwolle 0-0

Arbiter: Teuben
Geel: Van Hintum
Rood: Zitman (2x geel/90)
Bijz: Rasmussen mist pen. (90+2)
Jong Ajax: Setford; Regeer (Gooijer/60), Aertssen, Warmerdam, Hato; Vos, Fitz-Jim, Hlynsson (Hanse/78); Rasmussen, Brobbey (Misehouy/55), Banel (Van Axel Dongen/60)
PEC Zwolle: Schendelaar; Chirino, Kersten, Beelen, Van Hintum, Lagsir (Huiberts/69); Van den Belt, Thomas (Zitman/20), Van den Berg (Van Polen/88); Taha (Vellios/69), Thy (Acheffay/88)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.