nieuws

Barbecueweer op komst, dus extra drukte bij Overijsselse slagers

Het wordt morgen misschien wel 30 graden in onze provincie en dat is bij uitstek geschikt barbecueweer. Sinds de weersvoorspellingen bekend zijn, is het al drukker bij de Overijsselse slagers.
"Het loopt storm", zegt slagerij Haverkort uit Zwolle. Ook in Raalte wordt extra drukte verwacht en zijn er volop voorbereidingen. "We versieren de hele toonbank met barbecuepakketten", zegt Inge Huisman.

Extra personeel

In Hellendoorn wordt extra personeel ingeschakeld. "We moeten allemaal extra werken want het is druk", zegt slager Gerben Kamphuis. "Het is ook nog eens extra druk, want alle familieweekenden zijn er nu ook én veel voetbalteams sluiten het seizoen af met een barbecue. Ik verwacht deze dagen veel meer verkoop."
Geen slechte business voor de slagers dus? "Nou, de mensen gaan denk ik vier of vijf keer per jaar barbecueën. Dat verandert niet", zegt Kamphuis. "Maar vorige week was het al druk en met Pinksteren ook, dus ik klaag niet."

Vakantiegangers

In Ootmarsum is het bij slagerij Arens nog wel wat rustiger. "Met mooi weer gaan mensen wel barbecueën, maar op dit moment is het toch nog vooral vakantiegangers. De meeste mensen werken nog gewoon en wachten af." Wel verwacht de slager in het weekend extra toeloop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.