Nieuws

Turkse Kracht Deventer steunt initiatief voor inzameling hulpgoederen voor Turkije

De aardbeving in het zuidoosten van Turkije
De aardbeving in het zuidoosten van Turkije © ANP / Ahmet Yukus
Voetbalvereniging Turkse Kracht uit Deventer steunt een grote inzameling van hulpgoederen voor Turkije, dat maandag getroffen werd door twee zware aardbevingen die voor zover bekend aan ruim 3600 mensen het leven heeft gekost. Een speler van de voetbalclub ligt onder het puin, hij was in een gebouw toen het gisterochtend instortte.
Op social media deelt Turkse Kracht mee dat de goederen tot 22.00 uur vrijdag 10 februari kunnen worden ingebracht bij het bedrijf MB Aluminium aan de Hunneperkade 8 in Deventer. De artikelen die voor de inzameling zijn bestemd moeten nieuw en ongebruikt zijn. Voedsel wordt niet ingezameld.
Mensen die willen helpen moeten denken aan kleding, hygiënesets, zaklampen, dekens, kussens en babyrompertjes en luiers en gezondheids- en geneesmiddelen. Liefst al verpakt in kant en klare pakketten.
Ook in Zwolle zijn al particuliere inzamelingen georganiseerd voor hulpgoederen in Turkije, die tot en met donderdag 22.00 uur kunnen worden gebracht bij O & C Zwolle aan de Hasselterdijk 19.

Gemeente Deventer wil helpen

Burgemeester Ron König van Deventer bezoekt vandaag de Turkse moskee en een schip met asielzoekers uit Syrië. Hij wil kijken hoe de gemeente Deventer de hulpacties kan ondersteunen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.