Betaald voetbal

Schreuder ondanks gelijkspel trots op PEC: "Zijn wat tragische dingen gebeurd"

Dick Schreuder
Dick Schreuder © Orange Pictures
Ondanks dat PEC Zwolle tegen Jong Ajax door een 0-0 gelijkspel naliet nóg verder weg te lopen bij de concurrentie, is trainer Dick Schreuder trots op zijn ploeg. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie heeft enkele roerige dagen achter de rug.
"Wat ik vandaag heb gezien was niet goed genoeg om de wedstrijd te winnen", zegt Schreuder na afloop van de puntendeling op De Toekomst. De oorzaak heeft hij ook. Deels. "Er hebben de afgelopen dagen wel wat zaken gespeeld, maar dat wil ik niet te groot maken."

Kippenvel

Waar Schreuder precies op doelt houdt hij echter voor zich. "Dat is meer iets voor de groep. Het zijn zaken die een elftal moet verwerken en oplossen, maar er zijn wel wat tragische dingen gebeurd op privévlak bij sommige spelers. Dat viel in één week samen. Dan krijg ik hier wel kippenvel van", vervolgt de oefenmeester.

Schendelaar

Het had weinig gescheeld of PEC was met lege handen huiswaarts gekeerd. Doordat Jasper Schendelaar in blessuretijd een strafschop stopte, hield PEC ternauwernood een puntje over aan het treffen met de Amsterdamse beloften. "Op de bank zeiden we al gekscherend: laat hem het maar goedmaken. Daarmee kroont hij zich in één keer tot held van de wedstrijd", aldus Schreuder, die vond dat de keeper een matige wedstrijd speelde.
Schreuder ondanks gelijkspel trots op PEC: "Zijn wat tragische dingen gebeurd"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.