Nieuws

112 Nieuws: Politie vindt vermiste jongen in Deventer terug

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van deze dinsdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.40 uur | Vermiste jongen in goede gezondheid aangetroffen

De politie laat weten dat de vermiste jongen uit Deventer weer terecht is. De 11-jarige jongen is in goede gezondheid aangetroffen. Eerder op de avond stelde de politie een burgernet actie in om met hulp van inwoners de knaap die zoek was snel terug te kunnen vinden. Dat is gelukt.

20.10 uur | Automobiliste gewond bij aanrijding in Nijverdal

Bij een ongeval op de Wierdensestraat in Nijverdal is een vrouw gewond geraakt. Zij bestuurde een auto die frontaal in botsing kwam met een tegenligger. De aanrijding ontstond nadat een van de beide auto’s op de verkeerde weghelft reed. De gewonde bestuurster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De Wierdensestraat is deels afgesloten, omdat de weg met brokstukken ligt bezaaid.
Auto zwaar beschadigd na botsing in Nijverdal
Auto zwaar beschadigd na botsing in Nijverdal © Jan Willem Klein Horstman/News United
Beide auto's zijn zwaar beschadigd en moeten door een bergingsbedrijf worden weggesleept.
Ongeval Nijverdal, automobiliste raakt gewond

20.00 uur | Politie op zoek naar 11-jarige jongen in Deventer

De politie is sinds vanavond op zoek naar een 11-jarige jongen uit Deventer die wordt vermist. Er is een burgernet actie op touw gezet waarbij inwoners wordt gevraagd naar hem uit te kijken. Hij is blank, 1.45 meter lang, mager van postuur, draagt een zwart/rode bril en heeft lang donkerblond haar. De jongen is gekleed in een fel geel shirt, blauwe spijkerbroek en witte nikes. Hij heeft geen jas aan.

18.40 uur | N35 tussen Nijverdal en Wierden afgesloten na ongeval

Het verkeer op de N35 stuit tussen Nijverdal en Wierden op een tijdelijke afsluiting van de weg. Oorzaak is een ongeval; een zogenaamde bakwagenbus reed hard tegen de achterkant van een auto die daarvoor reed. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelweg, waardoor inmiddels een flinke file is ontstaat. Er vielen geen gewonden, maar beide voertuigen liepen zoveel schade op dat ze moeten worden weggesleept.
File op N35 bij Wierden na ongeval
File op N35 bij Wierden na ongeval © Jan Willem Klein Horstman/News United
,

14.22 uur| Burgemeester Hardenberg sluit woning na drugsoverlast

Burgemeester Maarten Offinga van Hardenberg heeft een woning aan de Kleine Pollen in die plaats gesloten voor een periode van drie maanden. Hij doet dat op grond van de Opiumwet. In december vond de politie in de woning een grote handelshoeveelheid verdovende middelen, illegaal vuurwerp en wapens.

14.00 uur | Opnieuw ongeval op A28 bij Zwolle, persoon gewond

De A28 bij Zwolle is wederom het toneel van een ongeval. Op het traject tussen Lichtmis in de richting Zwolle kwam een bestelbus in aanrijding met een vrachtwagen. De bestelwagen botste hard tegen de achterzijde van de oplegger van de vrachtwagen. De bijrijder van de bestelbus raakte daarbij gewond. Er is flinke vertraging voor het verkeer ontstaan. Twee van de drie rijstroken zijn afgesloten voor verkeer.
Bestelbus botst tegen achterzijde vrachtwagen op A28
Bestelbus botst tegen achterzijde vrachtwagen op A28 © Henry Wallinga

12.30 uur | Steekincident Enschede

Bij een steekincident aan de Dollardstraat in Enschede is iemand gewond geraakt. Hulpdiensten gingen een appartement binnen, waar vermoedelijk het incident was. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De politie kreeg rond half 12 melding van het incident
De politie kreeg rond half 12 melding van het incident © News United / Dennis Bakker

11.10 uur | Automobilist overleden bij ongeval Zwolle

Een automobilist is overleden bij een ongeval op de A28 bij Zwolle. Bij het ongeval waren twee vrachtwagens en een personenauto betrokken. Een andere inzittende is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Lees hier meer.

10.15 uur | Ernstig ongeval bij Zwolle

Een traumahelikopter is opgeroepen voor een ernstig ongeval op de A28 van Meppel richting Zwolle. Bij het ongeval waren een auto en twee vrachtwagens betrokken.
De snelweg zit dicht voor hulpverlening en onderzoek. Het het met de slachtoffers gaat, is niet bekend.
Later meer.
Het ongeval gebeurde rond 09.30 uur op de A28
Het ongeval gebeurde rond 09.30 uur op de A28 © News United / Stefan Verkerk

07.00 uur | Trauma-arts naar Raalte gevlogen na bedrijfsongeval

Bij Van Merksteijn Staalcoating aan de Heesweg in Raalte is gisteravond laat een bedrijfsongeluk gebeurd. Voor de hulpverlening aan het slachtoffer werd een trauma-arts ingevlogen door een traumahelikopter. De arts is met het slachtoffer meegegaan in een ambulance naar het ziekenhuis. Over de verwondingen en de toedracht van het ongeval is nu nog niets bekend. De Nederlandse Arbeidsinspectie start een onderzoek omdat het om een bedrijfsongeluk gaat.
Bedrijfsongeval in Raalte
Bedrijfsongeval in Raalte © News United

07.00 uur | Schoorsteenbrand woonboerderij met rieten dak Holten

De hulpdiensten zijn maandagavond met groot materieel uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Markeloseweg in Holten. In een rietgedekte woonboerderij woedde een flinke woningbrand. De brandweer heeft het rieten dak nat gehouden te voorkomen dat de vonkenreken een nieuw vuur zou veroorzaken terwijl de brand in de schoorsteen werd gedoofd. Bij het bestrijden van de schoorsteenbrand werd een hoogwerker ingezet. Die stond midden op de weg, waardoor de parallelweg Markeloseweg langs de N350 was afgesloten tussen Markelo en Holten.
Schoorsteenbrand rietgedekte woonboerderij Holten
Schoorsteenbrand rietgedekte woonboerderij Holten © News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.