Nieuws

Tweede stakingsdag streekvervoer: opnieuw blijven veel bussen staan

Veel chauffeurs staken deze week
Veel chauffeurs staken deze week © ANP
Ook op de tweede stakingsdag van de buschauffeurs en machinisten in het streekvervoer rijdt circa twee derde van de bussen niet. Net als gisteren rijden de treinen van Arriva op de Vechtdallijnen Zwolle-Emmen en Almelo-Hardenberg wél.
Sinds maandag hebben duizenden buschauffeurs, treinconducteurs en machinisten in het streekvervoer het werk neergelegd. Ze voeren actie voor een hoger loon. Ook willen ze dat er maatregelen worden genomen om de werkdruk en daarmee het ziekteverzuim te verlagen. Het gaat om personeel van vervoerders als Arriva, Qbuzz en Keolis.

Chauffeur Jaarsma rijdt wél

Hij heeft er een dubbel gevoel bij, maar voor buschauffeur Jaarsma staat de dienstverlening aan de passagier voorop. Jaarsma rijdt ondanks de stakingen zijn bus door Enschede en omgeving. Veel passagiers zijn hem dankbaar dat ze op de plaats van bestemming komen. Garantie tot de bushalte trouwens, want ook Jaarsma weet niet of 'zijn' passagiers wel terug kunnen met de bus.
Dat deze chauffeur niet staakt, betekent trouwens niet dat hij niet achter de actie zou staan. Jaarsma: "Ik ben solidair met mijn collega's. Het is in ieders belang dat er een goede cao komt." De chauffeur offert zijn schaarse pauze op om op Radio Oost zijn verhaal te doen. En die schaarse pauzes zijn nou juist onderdeel van het probleem. De werkdruk is te hoog en het aanbod van de werkgevers is te laag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.