nieuws

UT en het Roessingh spelen voorname rol bij Amerikaans onderzoek neurorevalidatie

Nederlandse delegatie met het koninkljk paar in Chicago.
Nederlandse delegatie met het koninkljk paar in Chicago.
Universiteit Twente en Het Roessingh in Enschede spelen een belangrijke rol in een Nederlands-Amerikaans onderzoek naar neurorevalidatie. In aanwezigheid van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is gisteren in de Verenigde Staten een memorandum van overeenstemming getekend tussen IMDI NeuroControl en het Rehabilitation Institute of Chicago (RIC).
Deze overeenkomst bekrachtigt de samenwerking van Nederlandse en Amerikaanse partijen op het gebied van onderzoek naar neurorevalidatie. IMDI Neurocontrol is een belangrijk Nederlands Center Of Research Excellence, waar onder meer de Universiteit Twente en Roessingh deel van uitmaken. Op de bijeenkomst werd tevens bekend gemaakt dat de Northwestern University in Chicago zeven nieuwe Nederlandse gasthoogleraren heeft benoemd. Onder hen opvallend veel Twentenaren: Jaap Buurke (Roessingh Research and Development), Peter Veltink (Universiteit Twente), Edwin van Asseldonk (Universiteit Twente), Hans Rietman (Roessingh Research and Development en Universiteit Twente ) en Alfred Schouten (TU Delft en Universiteit Twente) er een aanstelling.

Nederlandse technologie

Door de handen ineen te slaan kunnen het RIC en het NeuroControl-consortium een uitgebreid onderzoeksprogramma starten om de klinische toepassing van neurorevalidatietechnieken te verbeteren met behulp van Nederlandse technologie. De aanwezigheid van koning Willem-Alexander en koningin Máxima onderstreept het grote belang van wereldwijd onderzoek naar neurorevalidatie.
In Chicago is er behalve het koninklijk paar ook een Nederlandse delegatie aanwezig om de Nederlandse expertise op het gebied van neurorevalidatie te delen. Deze bestaat uit minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), vertegenwoordigers van de topsector Life Sciences & Health en vertegenwoordigers van verschillende universiteiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.