Nieuws

Eerste vrachtwagens met hulpgoederen vanuit Enschede vertrokken: "Echt kippenvel"

Ruim twee dagen na de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië, beginnen de hulpacties in Overijssel z'n vruchten af te werpen. Zo vertrokken gisteravond zeker drie vrachtwagens vanuit Enschede naar het rampgebied. "Ik krijg echt kippenvel", zegt initiatiefneemster van de inzamelactie Nebile Bicici.
De verwachting is dat het niet bij deze vrachtwagens blijft. Hulpgoederen worden nog altijd ingeleverd bij de Selimiye Moskee in Enschede.
Maandagavond riepen initiatiefneemster Nebile Bicici en haar man Abdurrahman Bicici op om onder andere kleren te brengen. Gisteren was het een eindeloze stroom van auto's bij de moskee. "Ook heel veel Nederlanders hebben gebeld, ik weet niet waar ze vandaan komen, maar ze bellen allemaal naar de moskee", zegt Nebile. "Ik moet mezelf tegenhouden om te huilen."
Gisteravond vertrokken de eerste vrachtwagens naar het het rampgebied in Zuidoost-Turkije. Niet alleen spullen, maar ook donaties zijn welkom. "Ze hebben alles nodig, luiers, tandpasta, tandenborstel, maandverband."
Enschedese moskee ontroerd door massale steun inzamelactie: "Echt kippenvel"
Enschedese moskee ontroerd door massale steun inzamelactie: "Echt kippenvel" © 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.