nieuws

Jongeren uit Overijssel maken documentaire over IS-slachtoffers

De filmploeg aan het werk in Irak
De filmploeg aan het werk in Irak
Vier jonge documentairemakers met roots in Overijssel hebben een documentaire gemaakt over vier IS-slachtoffers in Irak. Deventenaar Felix Govers (20) noemt het een 'bijzondere reis die veel indruk heeft gemaakt'.
Govers trok samen met Deventenaar Paul Voors (21) en Zwollenaren Laurens van de Geer (20) en Stephan Valkenier (27) Duhok in het Koerdische deel van Noord-Irak. Het tweetal kwam tot het project, door de moeder van Voors, die project-coördinator is bij Dorcas, een christelijke hulporganisatie.

"Enorm veel indruk gemaakt"

In de documentaire komen de verhalen van twee vrouwen en twee mannen aan bod. "Voor ons was alles nieuw. Het land, de vluchtelingen en de verhalen. Wat wij daar hebben gezien heeft enorme indruk op ons gemaakt. In het begin waren de mensen argwanend maar toen ze ontdekten dat we ze kwamen helpen, gingen alle poorten voor ons open", zegt Govers. 
Eén van de geïnterviewden is een jong meisje dat ontvoerd, geslagen en verkracht werd door IS. Het meisje wilde zelfmoord plegen, maar bedacht zich toen ze hoorde dat IS-ers mensen die dat deden uitlachten. Dat plezier gunde ze hen niet. De documentaire komt 5 juli uit.
Bekijk hier de trailer van de documentaire.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.