nieuws

Thomas Berge: "Albert West was een heel vriendelijke man"

Albert West en Thomas Berge
Albert West en Thomas Berge
Thomas Berge schrikt van het nieuws dat Albert West overleden is. "Dat meen je niet", is zijn eerste reactie. "Ik wist dat het slecht met hem ging na zijn val, maar niet dat het zo snel zou gaan."
De Brabantse zanger Albert West is vanochtend overleden. Hij was 65 jaar. West werd vorige week aangereden en lag sindsdien in het ziekenhuis.

Rabotheater

Berge kent de zanger al vanaf zijn dertiende. "Toen kwamen we elkaar voor het eerst tegen in het Rabotheater in Hengelo", zegt de jonge zanger. "Het was op een Schlagerfestival daar. Toen leerde ik hem kennen. We hebben altijd een goede klik gehad. Het was een heel aardige en vriendelijke man."

Het contact tussen Berge en West verwaterde in de loop der jaren. "Ik ging ook een ander soort muziek maken", zegt Berge. "Maar als we elkaar tegenkwamen was het wel even hoi zeggen en bijpraten. Albert was wat dat betreft meer een collega dan een vriend, maar wel een fijne en goede. "

Beste zangers van Nederland
In 2009 deden de beide zangers mee aan het TROS-programma De Beste Zangers Van Nederland. Het eiland Ibiza was daar toen de opnamelocatie. In elke aflevering moesten artiesten elkaars liedjes zingen.

"Albert heeft natuurlijk heel veel hits", zegt Berge daarover. "Maar voor mij persoonlijk zocht hij toen het lied Words uit. Dat was heel leuk en mooi om te zingen. Dat staat me nog altijd bij."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.