OM vervolgt scheidsrechter Bas Nijhuis niet voor mishandeling van vrouw uit Enschede

Scheidsrechter Bas Nijhuis hoeft niet voor de rechter te verschijnen voor de mishandeling van een vrouw uit Enschede. De zaak is geseponeerd door het Openbaar Ministerie.

In september vorig jaar deed de vrouw uit Enschede aangifte tegen Nijhuis vanwege zware mishandeling. Na een ruzie over een verbroken relatie zou zij zijn mishandeld door de scheidsrechter. Nijhuis zelf deed ook aangifte tegen de vrouw. Hij beschuldigde haar van stalking.Volgens het OM is er voor zowel de aangifte van de vrouw als de aangifte van Nijhuis te weinig bewijsmateriaal gevonden.

Nijhuis opgelucht

De scheidsrechter is opgelucht door het nieuws. "Ik ben hier blij mee. Natuurlijk wist ik zelf wel dat het verhaal onzin was, maar het is fijn dat het nu ook eindelijk naar buiten komt." De zaak is Nijhuis niet in de koude kleren gaan zitten. "Ik vind het belachelijk dat dit zo kan. Mensen kunnen zomaar wat zeggen en iedereen duikt er op. Als het de postbode was geweest, had het geen aandacht gehad."

Aangeschoten wild

Advocaat Robert Speijdel laat ook weten dat de scheidsrechter blij is met de beslissing. "Het wordt hier duidelijk hoe gemakkelijk je aangeschoten wild wordt, als iemand maar iets roept. Als je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt, ben je een heel makkelijke prooi."

Dossier afwachtenRob Oude Breuil, advocaat van de vrouw, wil eerst het dossier bekijken. "We hebben nu het dossier opgevraagd, pas als we dat hebben kunnen we oordelen of het seponeren terecht is geweest. Natuurlijk moet je reëel blijven, iets moet te bewijzen zijn. Maar als er andere zaken hebben meegespeeld, overwegen wij naar het gerechtshof te stappen."

Meer over dit onderwerp:
Bas Nijhuis Scheidsrechter Mishandeling Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren