Nieuws

112 nieuws: Brand bij Warmtenet Hengelo, rookoverlast Bornsche Maten

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van deze woensdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

19.00 uur | Brand in gebouw Warmtenet Hengelo

In een gebouw voor stadsverwarming aan de Scandinaviëlaan in Hengelo is mogelijk als gevolg van broei een brand ontstaan. Hierbij komt veel rook vrij die wegtrekt over de wijk Bornsche Maten in Borne. De brandweer adviseert voorlopig ramen en deuren gesloten te houden. Een adviseur gevaarlijke stoffen zal via rookmetingen analyseren of er inderdaad risico's zijn voor de volksgezondheid. De brandweer is voorlopig druk bezig met de brand in de verbrandingsinstallatie en verwacht dat de omgeving nog uren last zal blijven houden van rook.
Brand in gebouw stadsververwarming Hengelo
Brand in gebouw stadsververwarming Hengelo © Jordi Heinen/News United

18.50 uur | Vier auto's met elkaar in botsing bij Delden

Vier auto's waren vanavond betrokken bij een kopstaartbotsing op de N346 van Delden naar Hengelo. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Minstens één persoon is wel behandeld door ambulancepersoneel ter plaatse. Het verkeer heeft hinder van het ongeval.
Vier auto's betrokken bij ongeval op N346 bij Delden
Vier auto's betrokken bij ongeval op N346 bij Delden © Herman van Oost

18.00 uur | Automobilist ernstig gewond bij ongeval in Nijeveen

Op de Dillenweg in Nijeveen dichtbij de provinciegrens tussen Drenthe en Overijssel deed zich vanmiddag een ernstig verkeersongeval voor. Een auto raakte van de weg en botste tegen een boom. De bestuurder raakte daarbij ernstig gewond. Naast het brandweerkorps van Havelte werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De brandweerlieden moest de gewonde automobilist uit het autowrak bevrijden. Het is niet bekend hoe ernstig het letsel van het slachtoffer is. De weg was lange tijd afgesloten voor verkeer.
Ernstig ongeval in Nijeveen bij Steenwijk
Ernstig ongeval in Nijeveen bij Steenwijk © Compact Media

17.25 uur | Keukenbrand in bovenwoning van flat in Zwolle

De brandweer heeft vanmiddag een keukenbrand in een appartement aan de Pieter Steynstraat in Zwolle geblust. De bewoonster was een pannetje op het vuur vergeten, waarna de woning op de bovenste etage van de flat vol rook kwam te staan. De vrouw die de woning verbleef had flink last van de rook en moest vanwege ademhalingsmoeilijkheden worden behandeld door een verpleegkundige die met een Rapid Responder ter plaatse kwam. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De brandweer had de keukenbrand snel onder controle.
Brandweer blust keukenbrand in flat Zwolle
Brandweer blust keukenbrand in flat Zwolle © PNN

11.20 uur | Treinen tussen Hengelo en Enschede rijden weer

De treinen tussen Hengelo en Enschede rijden weer, meldt de NS. Rond half 11 werd het treinverkeer daar stilgelegd, in verband met een actie van hulpdiensten.

10.45 uur | Bedrijfspand in Almelo op slot vanwege drugs

Burgemeester Arjen Gerritsen heeft gisteren een bedrijfspand aan de Virulyweg in Almelo gesloten voor een periode van vijftien maanden. In het najaar van 2022 trof de politie in het pand drugs en allerlei hennepmaterialen aan. Het is het de vierde keer in tweeënhalf jaar tijd dat op bedrijventerrein Turfkade West een pand gesloten wordt vanwege een overtreding van de Wet Damocles. Voor burgemeester Arjen Gerritsen heeft de aanpak van ondermijnende criminaliteit prioriteit: “Oplettende inwoners en ondernemers zijn cruciaal voor een effectieve aanpak.”
In het bedrijfspand aan de Virulyweg werden door de politie grote hoeveelheden soft- en harddrugs ontdekt. Daarnaast vond de politie in het pand allerlei materialen die bedoeld zijn voor het opzetten van een hennepkwekerij. Ook waren in het pand voorwerpen aanwezig die duiden op drugshandel, waaronder gripzakjes. Verder trof de politie nog een vuurwapen aan.
Burgemeester Gerritsen sluit drugspand in Almelo
Burgemeester Gerritsen sluit drugspand in Almelo © Gemeente Almelo

10.30 uur | Geen treinen tussen Hengelo en Enschede

Tussen Hengelo en Enschede rijden geen treinen, vanwege de inzet van hulpdiensten. Het is onbekend wat daar is gebeurd.
De extra reistijd is meer dan een uur. NS verwacht dat dit nog tot 12.15 uur duurt.
Ondanks de staking in het streekvervoer reed de NS wel met intercity's tussen Enschede en Hengelo.

10.15 uur | Jongen ernstig gewond bij bedrijfsongeval in Zwolle

Bij een bedrijfsongeval aan de Lippestraat in Zwolle is woensdagochtend een jongeman ernstig gewond geraakt, nadat hij van flinke hoogte naar beneden is gevallen. Naar verluidt zakte hij door een dak bij een pand in aanbouw.
Een traumahelikopter kwam op die plek voor medische assistentie. Het slachtoffer is per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
Jongen gewond bij bedrijfsongeval in Zwolle
Jongen gewond bij bedrijfsongeval in Zwolle © Hugo Janssen / Persbureau Heitink

10.00 uur | Zoektocht naar vermiste Bennie (63) uit Zwolle

Verschillende bossen in Zwolle-Noord worden vandaag uitgekamd, in de zoektocht naar de vermiste Bennie Dijkslag uit Zwolle. Hij is sinds augustus vorig jaar vermist.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.