nieuws

Marga Bult: "Albert West was één van de liefste mensen in het vak"

Albert West en Marga Bult
Albert West en Marga Bult
"Ontzettend betrokken, niet met zichzelf bezig, zacht en zo'n goed mens. Het is intens droevig." Dat zegt Marga Bult over het overlijden van zanger Albert West.
De zangeres heeft veel herinneringen aan de Brabantse zanger. "We kwamen elkaar heel veel tegen, want we zaten natuurlijk een beetje in hetzelfde circuit", zegt Bult. "Hij was een instituut, net als Peter Koelewijn en Anita Meyer. Die mensen kwam je overal tegen."
"En niet alleen bij optredens, maar ook bij televisieprogramma's die hij of ik presenteerde. Hij deed ook mee aan Sterrenslag, daar kwam ik dan ook en ik heb van hem Let's Make Music van de TROS overgenomen. Daar hebben we het nog vaak over gehad."

Zo jammer

De manier waarop West gestorven is doet pijn bij Bult. "Ik wist dat hij al een tijdje ziek was. Maar dat hij nu zo lullig van zijn fiets valt en daaraan overlijdt is zo jammer."
De laatste jaren was het contact minder geworden. "Dat ruggenmerg-infarct dat hij heeft gehad is natuurlijk ook heftig geweest, ook voor zijn familie. We hebben vanaf toen meer contact onderhouden via mail', zegt Bult daarover. "Hij was ook druk met revalideren, wou ook altijd door, maar het is hem niet gegund."

Familieman
Volgens Bult was West niet alleen bezig met zijn carrière, maar juist erg met zijn familie. "Hij was gek op zijn gezin en zijn grote familie. Dat vond hij veel belangrijker dan zijn carrière. Hij wou een zinvol mens zijn, net als ik. Een goede vader, gek met zijn gezin. Ik ken zijn vrouw ook, die heeft hem veel gesteund."
"Maar mensen vergeten ook wel eens hoe groot zijn carrière is. Hij heeft zoveel hits gehad. Een paar jaar geleden trad hij ook nog op voor de militairen in Afghanistan", zegt Bult. "Daar was hij zelf nog verbaasd over. Dat hij dat op die leeftijd dat nog mee mocht maken."

Eerste plaatje

Dat Albert West een speciaal plekje in het leven van Bult heeft, blijkt wel uit één van haar vroegere herinneringen. "Mijn eerste plaatje dat ik zelf kocht was zelfs nog van hem", herinnert Marga zich.
"Ik was twaalf en kocht mijn eerste singeltje van The Shuffles met Cha La La I Need You. Daar zong hij toen al in, in het begin van zijn loopbaan. Dat was hét toen. Albert vond het mooi dat ik na hem ook het vak in was gegaan. We hebben er later nog wel om gelachen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.