Nieuws

Jongensdroom Snelle komt uit met historisch optreden in de Adelaarshorst

Het is zijn grootste 'feestje', zoals Snelle het zelf noemt, tot nu toe: een concert met vrienden op een podium ín de Adelaarshorst. Het nest van Go Ahead Eagles in Deventer aan de Vetkampstraat. Zijn favoriete voetbalclub. De club waar zijn vader keepte en waar hijzelf van kinds af aan naar de wedstrijden ging kijken.
Sinds een paar jaar heeft hij zijn eigen stoelen in het stadion en komt hij zo vaak hij kan naar de wedstrijden. Dat hij nu zelf op de grasmat mag staan, mét zijn eigen vrienden in de muziek, benam hem zowat de adem. "Ken je dat, dat als je ademhaalt, je adem even stokt? Dat had ik toen alle vergunningen rond waren en ik hier het stadion inliep, op de rand van de grasmat... het gaat écht gebeuren!"
Jongensdroom Snelle komt uit met historisch optreden in de Adelaarshorst
Snelle's carrière gaat snel. Sinds 2019, het jaar dat Reünie platina kreeg en het jaar dat hij hit na hit scoorde, is Snelle niet meer uit de Nederlandse artiestenscène weg te denken. Steeds weer nieuwe hits, vele clubshows, festivals, televisie- en theatershows en overal waar Snelle verschijnt zijn er hordes fans.
Nu dan gaat er nóg een droom van Lars Bos, de Gorsselse singer-songrapper, in vervulling: het allereerste concert ooit gegeven in de Adelaarshorst in Deventer. 15.000 mensen in hét voetbalstadion in zijn eigen stad.
Thuis bij Snelle in de Adelaarshorst op 17 juni
Thuis bij Snelle in de Adelaarshorst op 17 juni © team Snelle
“Ik ben zo ongelooflijk blij en trots. Ik heb lang nagedacht over wat een gave stap zou zijn en dit leek lang onhaalbaar. Ik ben trots op de plek waar ik vandaan kom. Deze regio is de plek waar ik vroeger eindeloos in het schuurtje van mijn moeder liedjes schreef en waar ik voor het eerst een shows gaf in het Burgerweeshuis. Dit is de plek waar mijn vader vroeger keepte voor Go Ahead Eagles. Nu mag ik op deze iconische plek mijn ding doen zoals hij dat deed. Ik kan niet wachten om even naar hem te knipogen als we daar straks op het podium staan. Dit is een sprong in het diepe, maar geloof me, dit wordt echt een feestje. Ik ben trots op thuis", aldus Snelle.
Wie er meedoen met Snelle's feestje? Éen naam wil hij prijsgeven: zijn vriend en ook rapper Ammar komt met wie hij vorig jaar het liedje 'De Laatste' uitbracht. "Ik zei tegen hem: wat je ook doet, 17 juni moet je je agenda schoonvegen, je moet erbij zijn! Die datum is natuurlijk niet heel eenvoudig, we zitten dan volop in het concert- en festivalseizoen. En nee, ik móet de andere namen nog voor me houden want we hebben nog allerlei vragen uitstaan. Maar we gaan ook lekker guilty pleasures spelen, ja."
Op dit moment is Snelle vooral in zijn studio te vinden waar hij muziek schrijft. Deze en oude hits zullen te horen zijn in de Adelaarshorst in juni, waar het volgens Snelle één groot feest wordt waar hij van plan is om samen met gastartiesten het grootste huisfeestje ooit te bouwen. De ticketverkoop start op 14 februari 2023.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.