Nieuws

Trein naar Berlijn stopt vanaf 2024 niet meer in Almelo

De trein naar Berlijn op station Hengelo
De trein naar Berlijn op station Hengelo © ANP
De intercitytrein tussen Amsterdam en Berlijn stopt vanaf volgend jaar niet meer in Almelo. Het stoppen van de trein op het Almelose station is volgens de NS niet meer inpasbaar in de dienstregeling. De trein stopt nog wel in Hengelo.
De reistijd tussen Amsterdam en Berlijn wordt vanaf 2024 met een half uur verkort, maar dat betekent wel dat de internationale trein niet meer in Almelo stopt. Reizigers uit Overijssel kunnen vanaf dan alleen nog in Deventer en Hengelo de IC-trein pakken.
Voor inwoners van Deventer is de nieuwe dienstregeling van de NS juist goed nieuws: vanaf 2024 gaat er in de ochtend- en middagspits gaat er elk kwartier een trein rijden tussen Deventer en Amersfoort.

Nieuwe treindienst

Ook komt er een nieuwe treinverbinding tussen Leeuwarden, Zwolle en Lelystad. "Er ontstaat een nieuwe doorgaande verbinding tussen de Sprinterstations tussen Leeuwarden en Zwolle enerzijds en Kampen Zuid, Dronten en Lelystad anderzijds. De huidige overstap van 25 minuten in Zwolle tussen Leeuwarden enerzijds en Dronten en Kampen Zuid anderzijds verdwijnt", aldus de NS.
Het gaat nog om een zogeheten adviesaanvraag. "In de zomer besluit NS op basis van de meest actuele cijfers welke dienstregeling we echt in 2024 gaan rijden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.