nieuws

Weggepeste ambtenaar uit Kampen doet aangifte tegen ex-collega's

André Horstink is niet meer welkom in het stadhuis
André Horstink is niet meer welkom in het stadhuis
Voormalig ambtenaar André Horstink uit Kampen heeft bij de politie aangifte gedaan tegen een ex-collega, die werkzaam is bij de gemeente Kampen. Horstink beschuldigt zijn ex-collega van smaad, laster en opzettelijke belediging.
Vorige week werd Horstink de toegang tot het gemeentehuis ontzegd, vanwege bedreigend en intimiderend gedrag richting de ex-collega tegen wie Horstink nog diezelfde dag aangifte deed. Horstink zegt dat juist hij werd bedreigd: "Hij noemde mij vuile vieze homo en zei dat hij mij helemaal in elkaar ging slaan." Zelf zou hij niets verkeerd gezegd of gedaan hebben. "Ik morste per ongeluk wat water op zijn overhemd, maar dat kwam omdat hij mij opzettelijk in de weg stond."

Nog een aangifte

Eerder deze maand deed de Kampenaar al aangifte tegen een andere ex-collega. Zij zou zich beledigend over hem hebben uitgelaten in een restaurant in Epe. Een vrouw die daar ook aan het eten was, stoorde zich aan de opmerkingen. Ze vond ze te ver gaan en spoorde Horstink via Google op.
André Horstink en de gemeente Kampen hebben al ruim twee jaar een conflict met elkaar. Horstink zegt dat hij, nadat hij was overgeplaatst naar een andere afdeling, een jaar lang werd gepest. Na dat jaar werd zijn contract niet verlengd en zit Horstink thuis. Hij wierp zich op als klokkenluider in de strijd tegen pesten op het werk. Eind april bood hij samen met anderen die ook zijn weggepest op het werk de petitie 'Stop pesten op het werk' aan, aan de Tweede Kamer.

"Ik wil onafhankelijk onderzoek"

Het conflict met de gemeente Kampen lijkt steeds verder op te laaien. Maar André Horstink is vastbesloten om zijn strijd voort te zetten. "De landelijke klachtencommissie van het VNG verklaarde mijn klachten gegrond. Dat Kampen daar niets mee doet, mag voor anderen geen reden zijn om hun mond te houden." Volgens Horstink zijn er meer dan tien ambtenaren weggepest bij de gemeente. "Ik wil daarom dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de cultuur binnen de gemeentelijke organisatie. Een soort parlementaire enquête zeg maar."
De gemeente Kampen heeft naar aanleiding van het conflict een reactie op de website geplaatst.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.